Logo Orange Flag Music 2023

Lara Hope & the Ark-Tones – Here to Tell the Tale

Lara Hope and the Ark Tones - Here to Tell the Tale album cover
Lara Hope and the Ark Tones - Here to Tell the Tale album cover

Lara Hope & the Ark-Tones hebben Covid overleefd en vieren dat met nieuwe plaat Here to Tell the Tale. Een album die vanaf minuut 1 vlamt aan alle kanten en je 40 minuten lang niet loslaat. Het is uptempo, rockabilly en in-your-face muziek die daarnaast pakkend is en waarbij je tegen het einde aan even tot rust moet komen. Geen probleem, want soms zijn dit soort achtbaanritten zijn het lekkerst.

Het rockabilly geluid zit al geruime tijd in het DNA van Lara Hope & the Ark-Tones. Sinds het debuut Luck Maker uit 2014 is deze heerlijke honky tonk sound kenmerkend voor de band. Hope won daardoor ook verschillende grote awards. In 2017 won ze de Ameripolitan award voor beste vrouwelijke rockabilly artiest en samen met haar band werd ze genoemd als beste opkomende band door New York magazine Hudson Valley. Dat we hier te maken hebben met gretige en passievolle dames en heren mag als understatement gezien worden.

De band afkomstig uit New York hebben de afgelopen jaren intensief opgetreden en zodoende hun bekendheid vergroot. Daarnaast traden ze op met grote artiesten zoals Dale Watson, Jay Leno en America. Het was zoals voor velen artiesten vorig jaar wennen met zoveel beschikbaarheid aan vrije tijd. Maar Lara Hope & the Ark-Tones hebben het optimaal benut met nieuwe plaat Here to Tell the Tale als resultaat.

Want dit is toch wel volop genieten hoor. Uitstekend uitgevoerde rockabilly met hier een daar wat country invloeden. Dit doet verlangen naar de tijden van Elvis Presley, Jerry Lee Lewis en Wanda Jackson. Prachtig hoe Lara Hope en de band op deze manier muzikale invulling geeft aan deze plaat. En eigenlijk uniek in z’n soort tegenwoordig. Je hoort niet vaak meer dit soort rockabilly en je veert met deze plaat echt even op. Daarnaast krijg je een stoot energie die nog lang nadreunt.

Sinds kort was Lara Hope & the Ark-Tones nog niet bekend hier. Maar met Here to Tell the Tale maken ze duidelijk hun punt. Ik vind dat dit soort muziek veel meer aandacht zou moeten krijgen. Rockend, swingend en dansen laat deze excentrieke groep hun muziek schijnen in country territorium. Zoals gezegd een geluid die je niet vaak meer hoort, maar duidelijk niet aan kracht is verloren. Rockabilly legende Wanda Jackson komt binnenkort met een nieuwe plaat, dus ik hoop dat dit subgenre weer onder de aandacht komt. Onthoudt dan Lara Hope & the Ark-Tones met Here to Tell the Tale, want zij zijn net zo vlammend en swingend als de oude garde. En misschien tegenwoordig nog wel beter dan dat. (Sower Records)

MuziekMuziek

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment