Logo Orange Flag Music 2023

Lee Gallagher and The Hallelujah – The Falcon Ate The Flower

Lee Gallagher and The Hallelujah - The Falcon Ate The Flower album cover

Er verschijnen de komende tijd vrij weinig interessante nieuwe albums, komkommertijd. Dat betekent dat ik het stapeltje eerder verschenen albums van dit jaar erbij pak. Er zitten gelukkig genoeg interessante platen tussen en ik hoef mij dan ook de komende weken niet te vervelen. Als je het over verveling hebt, dan ben je bij The Falcon Ate The Flower van Lee Gallagher and The Hallelujah niet aan het juiste adres.

Lee Gallagher komt oorspronkelijk uit het midden westen van Amerika, maar vond zijn plekje in San Francisco. Er gebeurt daar van alles wat betreft muziek en hij heeft er veel ervaring opgedaan. Een rijke muziekindustrie waar bandjes op het gebied van psychedelische rock en indie folk rock floreren. Hij vormde de band The Hallelujah en binnen een aantal jaar bereikten ze de top van de San Francisco muziek scene.

Maar Lee Gallagher houdt van verandering en reisde naar Los Angeles om zijn tweede plaat LA Yesterday (2020) op te nemen. Toen de pandemie om de hoek kwam kijken wilde hij dichter bij zijn familie in Nashville zijn. Samen met zijn vrouw en familie besteedden hij de pandemie in Music City. In de herfst van 2020 nam hij samen met The Hallelujah zijn derde plaat op The Falcon Ate The Flower. 

Ik prijs mij gelukkig dat ik dit album een kans heb gegeven. Het staat nu al een tijdje in mijn rotatielijst en ik kan er maar geen genoeg van krijgen. Lee Gallagher heeft samen met zijn band ongelofelijk sterk werk afgeleverd. Het rockt en rammelt aan alle kanten, maar oh wat is dit toch goed. The Falcon Ate The Flower is naar mijn mening een van de beste rock & roll platen van het jaar.

Er is van alles om over positief te zijn. Wat te denken van het stemgeluid van Lee Gallagher? Het wordt vergeleken met een jonge Rod Stewart en dat vind ik wel een goede vergelijking. Op een nummer zoals The Mission hoor je heel goed wat hij met stem kan doen, wat een kracht. Ook The Hallelujah krijgt genoeg ruimte om heerlijke solo’s tevoorschijn te toveren. De band heeft de ervaring en ook zij stralen ontzettend veel kracht uit.

Dit alles maakt The Falcon Ate The Flower een memorabel album en een om te koesteren. Alle liedjes druipen van de kwaliteit en Lee Gallagher and the Hallelujah maken een ontzettend sterke indruk. Het album is ten tijde van de pandemie opgenomen, maar daar is vrij weinig van te merken. De productie is vol van kleur en kracht en is een lust om naar te luisteren. Dit is typisch zo’n album om op de repeat-knop te zetten. Wat een geweldige solide rock & roll plaat.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment