Logo Orange Flag Music 2023

Left Arm Tan – Undefeated

Left Arm Tan - Undefeated album cover

Dat de maand december nog een mooie maand is geworden qua albums is een leuke verrassing. Met het terugluisteren naar albums van eerder dit jaar kwamen er hele mooie pareltjes voorbij. Wat te denken van de Americana band Left Arm Tan met hun nieuwe plaat Undefeated? Mag zeker gehoord worden.

In 2010 bracht Left Arm Tan hun eerste LP uit en sindsdien weten ze aardig naam te maken in de Americana scene. De muziek critici zijn daarom ook heel lovend over de band. Deze groep bestaat uit frontman Brian Lee (vocals), Daniel Hines (gitaar), Shawn Light (gitaar), Joseph Lopez (bass), Tim Manders (drums) en Mark Belding (trompet en steel). 

Met inmiddels veel ervarenheid weten Left Arm Tan met Undefeated krachtige Americana te produceren. Het blijft altijd nog maar de vraag als je al jaren bij elkaar bent of het vuur nog vlamt. Maar deze band heeft er helemaal geen problemen mee en deze nieuwe plaat klinkt juist vol met inspiratie, bevlogenheid en energie.

Wat mij met name opvalt aan Undefeated is het gebruik van de trompet. Je hoort zoiets binnen de Americana niet veel en ik vind het wel wat hebben. Het geeft de muziek een ietwat Zuid-Amerikaans gevoel mee zoals een band als Calexico het doet. De muziek heeft daardoor naar mijn mening extra sfeer en heeft iets unieks.

Er zullen de laatste jaren tijdens de pandemie tijd veel bands en muzikanten zijn gestopt, maar Left Arm Tan staan nog steeds erg sterk in de schoenen. Ze blijven dus “undefeated” of zoals Hemingway het ooit zei: “een man, of band, is niet gemaakt om verslagen te worden, een man kan worden verwoest maar niet verslagen”. 

Undefeated heeft mij aardig verrast en beleefde er de afgelopen tijd genoeg plezier mee. Left Arm Tan is geen nieuwe band, maar heeft inmiddels dus aardig de ervaring. Dat merk je aan alles, want de productie is simpelweg uitstekend en elk van de nummers zijn zeer sterk. Kan niet anders zeggen dat ik overtuigd ben door deze band. Ze traden dit jaar overigens gewoon weer op door heel Amerika en ook Groot-Brittannië. Deze band is er dus één om mee rekening te houden en met deze nieuwe plaat bewijzen ze na meer dan tien jaar nog steeds de energie, passie en hart te hebben voor de muziek. 

Uitgebracht in eigen beheer

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment