Logo Orange Flag Music 2023

Logan Halstead – Dark Black Coal

Logan Halstead - Dark Black Coal album cover

Logan Halstead kan in Amerika gezien worden als een heuse hype. Hij schreef op zijn vijftiende het nummer Dark Black Coal en dat nummer werd een grote hit op social media. Inmiddels is deze jonge knaap negentien en een volwaardig debuutalbum kon niet uitblijven. Er werd door velen country liefhebbers naar uitgekeken en eindelijk is het album voor de hele wereld te horen. 

Dit soort hypes trekken altijd belangrijke mensen aan binnen de muziekindustrie. Dat geldt ook voor Logan Halstead. De Kentucky native ging voor het produceren van Dark Black Coal naar Music City Nashville en nam de plaat samen op met producer Lawrence Rotham. Bekend van onder andere Margo Price en Angel Olsen. 

Om het allemaal nog een stuk interessanter te maken had Logan Halstead ook de mogelijkheid om ervaren muzikanten bij het album project te betrekken. Niet alleen de akoestische gitaar van Halstead doet goed z’n werk op Dark Black Coal. Kristin Weber is te horen op de fiddle, Dennis Crouch op de bass en Ethan Ballinger op de mandoline. Allemaal muzikanten met jaren ervaring binnen de Amerikaanse muziekindustrie.

Is Dark Black Coal een album wat je even lekker op een zonnig lentedagje opzet? Nee, dat is absoluut niet het geval. Ik vind het dan ook vreemd waarom dit album een release heeft gekregen in de lente. De muziek van Logan Halstead is donker, grauw en meer geschikt om in de herfst of winterdagen te draaien. Niet in de warmte en de volle zon.

Dark Black Coal is heel donker qua teksten. Je vraagt je af hoe een 19-jarige zulke teksten verzint. Een getergde ziel met veel ellende om zich heen denk ik zo. Desalniettemin levert het wel fantastische country muziek op en bewijst Logan Halstead dat hij een van de betere singer / songwriters van dit moment is. 

Ik kan mij vorig jaar nog het album van Arlo McKinley herinneren. Ook hij vindt het leven blijkbaar niet alleen maar zonneschijn en belicht met name de donkere kanten van zijn bestaan. Niet heel verwonderlijk dat Lawrence Rotham McKinley heeft benaderd om een nummertje mee te zingen op Dark Black Coal. En ook dat nummer is donker als het zijn kan.

Donker of niet, Dark Black Coal is een geweldig debuut van Logan Holstead. Hij maakt zijn staat Kentucky en het country genre trots met deze plaat. Tekstueel gezien om niet heel vrolijk van te worden dus, maar ook dat hoort bij het leven. De verwachtingen van dit langverwachte album worden helemaal waargemaakt. Ongelofelijk op zo’n jonge leeftijd al zulke muziek produceren. Alleen maar positieve bewoordingen voor deze geweldige plaat. 

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment