Logo Orange Flag Music 2023

Terrible Sons – The Raft Is Not the Shore

Terrible Sons - The Raft Is Not the Shore album cover

Nieuw-Zeeland is een geweldig land om eens te bezoeken. Als je een paar maanden de tijd hebt, is het de lange vlucht meer dan waard. Het land van de kiwi’s staat bekend om haar prachtige natuur en je kunt er allerlei soorten extreme buitensportactiviteiten doen. Nieuw-Zeeland heeft daarnaast een bloeiende en groeiende muziekindustrie. Indie folk band Terrible Sons zijn nieuw en brengen dit jaar debuutplaat The Raft Is Not the Shore.

Terrible Sons is een duo bestaande uit Matthew en Lauren Barus. Ze zijn met elkaar getrouwd en hebben twee kinderen. Ze leven in een soort van gesloten gemeenschap nabij Christchurch op het zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Ze brachten eerder met succes een klein EP’tje uit en gezien het succes kon een debuutplaat niet uitblijven.

The Raft Is Not the Shore heet dus deze nieuwe plaat en is uitgebracht bij het platenlabel Nettwerk. En als ik dat hoor dan ben ik één en al oor en is mijn interesse gewekt. Naar mijn mening brengt dit platenlabel altijd de mooiste pareltjes uit als het aankomt op indie en folk muziek. Gelukkig stellen ze met Terrible Sons niet teleur, want het label heeft weer uitstekend z’n werk gedaan.

De laatste week ben ik helemaal verliefd geworden op The Raft Is Not the Shore. De geweldige samenzang van Matthew en Lauren Barus is een balsem voor de ziel en doet wonderen. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een hele nette professionele productie waar met name de focus ligt op de kleine details. Er valt van alles te beleven en het is een wonderschone luisterervaring.

The Raft Is Not the Shore bevat een geweldige regenboog aan allerlei instrumenten. Zo ben ik vooral fan van de fraaie strijker partijen. Maar ook instrumenten zoals piano, gitaren, drums en blazers doen heel goed hun werk. Het mag dan het debuutalbum van Terrible Sons zijn, ze laten gelijk weten dat ze serieus met hun muziek zijn en stralen dat in alles uit.

Omdat er zoveel moois de laatste weken verschijnt qua nieuwe albums leek The Raft Is Not the Shore hier een beetje onder te sneeuwen. Maar de afgelopen tijd kreeg ik steeds weer de behoefte om de plaat op te zetten. De reden omdat het allemaal zo goed en lekker klinkt. En tsja, als dat gebeurt dan weet je dat een album goed is. Terrible Sons, deze kiwi’s, ze weten een hele sterke indruk te maken met dit debuut en belooft wat voor de toekomst.

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment