Logo Orange Flag Music 2023

Lukas Nelson + POTR – Sticks and Stones

Lukas Nelson + Promise and the Real - Sticks and Stones album cover

Lukas Nelson en zijn band Promise of the Real maakten met A Few Stars Apart (2021) een hele goede indruk op mij. Niet heel vreemd, omdat de bekende Nashville producer Dave Cobb zijn licht liet schijnen tijdens het maken van het album. Dit jaar is de zoon van Willie Nelson terug met een nieuw album genaamd Stick and Stones. 

Dit keer heeft Lukas Nelson de moed gevonden om Sticks and Stones zelf te produceren. Of er moed voor nodig is weet ik eerlijk gezegd niet, want tegenwoordig hoor je steeds meer dat artiesten voor producer spelen. Maar in ieder geval is het een goede keuze geweest van Nelson. Qua productie heeft hij fijn sterk werk afgeleverd en het klinkt allemaal als een zonnetje.

Een van de pluspunten van Sticks and Stones is de samenwerking met Lainey Wilson. Zij is het afgelopen jaar bekend geworden bij het mainstream country publiek. Gelukkig wist Lukas Nelson nog net voor haar grote doorbraak bij het Amerikaanse publiek haar te bellen om samen een duet te maken. Het is een leuk vlot nummer geworden en zeker niet het minste van het album.

Lukas Nelson and Promise of the Real zijn al een tijdje aan de gang. Er zijn inmiddels genoeg platen verschenen, dus je gaat je afvragen of ze nog wat belangrijks te vertellen hebben. De teksten op Sticks and Stones zijn aardig en af en toe zelfs grappig. Zo mijmert Nelson vaak over de pleziertjes van het leven. Denk aan alcohol en onschuldig drugsgebruik zoals paddenstoelen. Ook het familieleven en liefde mogen niet ontbreken. 

Naar horen zeggen is Sticks and Stones de meest authentieke country plaat van Lukas Nelson and Promise of the Real. Dat zal vast te maken hebben met de roots van Nelson en om eens iets anders te proberen. In ieder geval heeft Willie Nelson aangegeven dat hij dit album een van de beste albums van zijn zoon vindt. En als Willie Nelson dit aangeeft, dan zegt dat natuurlijk wel wat.

Sticks and Stones is een no-nonsense plaat. Er wordt heerlijke muziek gemaakt en je merkt aan alles dat deze mannen veel plezier hebben gehad tijdens de productie. Het is altijd maar de vraag of dit soort albums interessant zijn om te luisteren. Voor Lukas Nelson en zijn band is het het zoveelste riedeltje. Maar ik heb er oprecht van genoten en met de kwaliteit zit het prima in orde. Country staat Lukas Nelson goed en hopelijk weet hij dit geluid met volgende album-projecten te behouden.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment