Logo Orange Flag Music 2023

Miles Miller – Solid Gold

Miles Miller - Solid Gold album cover

Iedereen bekend met Americana muziek zal namen zoals Sturgill Simpson en Tyler Childers niet heel vreemd in de oren klinken. Maar niet iedereen zal Miles Miller bekend in de oren klinken, terwijl hij toch ook een groot aandeel heeft bij het succes van deze artiesten. Miller is onderdeel van de bands. Dit jaar treedt hij op de voorgrond als soloartiest met debuutplaat Solid Gold.

Miles Miller is een zeer gewaardeerde muzikant en speelt al een tijdje mee met de grote jongens. In 2009 werden zijn YouTube video’s, waar hij zijn drum talenten liet zien, opgemerkt door niemand minder dan producer Dave Cobb. Cobb introduceerde Miller vervolgens aan Sturgill Simpson en zo ging het balletje rollen. De rest is geschiedenis.

Waarom Miles Miller als soloartiest aan de gang is gegaan is niet heel vreemd. Ook hij kwam een tijdje zonder werk te zitten en begon zijn eigen liedjes te schrijven. Zodoende werkte hij hard aan nieuwe liedjes en het bleek al snel dat er een heel album van gemaakt kon worden. Het werd duidelijk dat een solocarrière als artiest het juiste pad was om te verkennen. 

In januari 2022 ging Miles Miller de studio in om Solid Gold te produceren. Altijd maar de vraag wat dit soort albums gaan doen. Miller is van nature niet ervaren als soloartiest en moet meer hebben van zijn akoestische gitaar en drums. Maar heel eerlijk brengt hij het naar mijn mening heel goed van af. Duidelijk wordt dat het een hele goede keuze geweest is om solo te gaan.

Solid Gold is dan ook echt een solide Americana plaat. Het doet alles goed en niets verkeerd. De instrumentatie wordt heel mooi ingekleurd met piano’s, akoestische gitaren en drums. Ook het stemgeluid van Miles Miller is prettig om naar te luisteren. Hij weet de liedjes heel beheerst in te zingen en een soort rust te brengen gedurende het luisteren. Verwacht dan ook veel ballads en weinig uptempo.

Ik ben de laatste dagen aardig overtuigd van Miles Miller en Solid Gold. Of dit een eenmalig kunstje is, moet de toekomst uitwijzen. Hij zal vast zijn normale werk weer oppakken in zijn vertrouwde bands. Hopelijk wordt er de komende jaren toch tijd gevonden om dit avontuurtje levendig te houden en door te gaan met nieuwe muziek productie. Dit album bewijst in ieder geval dat Miller ook als soloartiest een succes is. Mooie delicate Americana.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums