Logo Orange Flag Music 2023

Lydia Loveless – Nothing’s Gonna Stand in My Way Again

Lydia Loveless - Nothing's Gonna Stand in My Way Again album cover

Ik ben niet bekend met de muziek van Lydia Loveless, maar ik weet wel dat ze al veel heeft bereikt in haar muzikale carrière. Ik weet ook dat ze met ieder nieuw album iets nieuws probeert te doen en dat het niet heel makkelijk is om een labeltje op haar te plakken. Nothing’s Gonna Stand in My Way Again is mijn eerste kennismaking en ik ben er behoorlijk enthousiast over.

De afgelopen jaren waren geen makkelijke tijden voor Lydia Loveless en ze kreeg allerlei persoonlijke problemen op haar bordje. Zo kreeg ze te maken met een verbroken liefdesrelatie en kwam ze met depressies en al in een donkere periode terecht. Ook had ze writer’s block en de liedjes kwamen niet meer vanzelf. Een aantal jaren vocht ze met haar demonen, maar bevindt zich weer helemaal op het goede pad. 

Om het leven leuk te houden besloot ze te werken als producer en audio engineer. Lydia Loveless heeft Nothing’s Gonna Stand in My Way Again dan ook mede geproduceerd met producer Sean Sullivan. Het heeft haar goed gedaan en ondanks dat er donkere periodes waren bewijst ze met dit album toch gewoon dat ze hele sterke liedjes kan maken.

Nothing’s Gonna Stand in My Way Again is een ongecompliceerde uitdagende plaat. Het klinkt allemaal fijn in het gehoor en je hoort dat er met veel passie en liefde aan gewerkt is. Qua productie klinkt het allemaal heel strak. Lydia Loveless heeft het duidelijk nog gewoon in haar vingers en weet simpelweg een heel krachtig album te produceren.

Lydia Loveless maakte in haar jongere jaren naam binnen de Americana. Maar zoals gezegd probeert ze altijd wat nieuws te doen. Nothing’s Gonna Stand in My Way Again heeft weinig met Americana te maken en kan ik eerder in het hokje van het pop rock genre plaatsen. Het album bevat een lekker tempo, ritme en catchy melodieën. 

De eerste kennismaking met Lydia Loveless heb ik dus als heel prettig ervaren. Binnen het Americana genre krijgt ze veel lof voor haar albums en dat maakt mij benieuwd naar haar eerdere werk. Met Nothing’s Gonna Stand in My Way Again weet ze in ieder geval ontzettend te overtuigen. Na een donkere periode van een aantal jaren met liefdesverdriet, depressies en writer’s block is het gewoon heel knap om met zo’n album te komen. Prachtplaat.

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment