Logo Orange Flag Music 2023

M G Boulter – Clifftown

M G Boulter - Clifftown album cover

Folk artiest M G Boulter brengt vanuit de Engelse zeekust met album Clifftown verfrissende liedjes de wereld in. Dat doet hij met minimale instrumentale begeleiding en met veel ingetogenheid en intimiteit. Met Boulter’s Engelse accent houdt hij de luisteraar geboeid tot het einde en brengt hij daarnaast interessante verhalen op het muziektoneel.

M G Boulter is geen groentje en heeft een schat aan muzikale ervaring. Zo nam hij eerder deel aan “supergroep” GluePot en bracht zijn debuut The Water or the Wave uit in 2013. Echter zijn succes kwam tot stand met album With Wolves the Lamb Will Lie uit 2016. Eindejaarlijstje voor veel Engelse muziek critici. Dit succes zorgde ervoor dat Boulter zich kon voegen bij platenlabel Hudson Records. En dat is waar zijn album Clifftown dan ook is op verschenen.

Alhoewel M G Boulter voor mij voorheen een totaal onbekende artiest was, maakt hij met Clifftown direct indruk. Je hoort door alle ervaringen die hij heeft opgedaan dat hij genoeg kwaliteiten in huis heeft om een erg sterke plaat te produceren. Sterk in de zin van de eenvoud. Want de muzikale inkleuring is sober, licht en wordt bij veel nummers minimaal ingekleurd. Dat is niet erg, want het werkt.

De productie wordt verzorgd door Andy Bell. Bell, directeur van het label Hudson Records en daarnaast dus ook producer werkt al lange tijd samen met M G Boulter. Clifftown is wat betreft met veel precisie ingekleurd. Je hoort ondanks de minimale inkleuring genoeg details zoals twinkelende percussies en flarden van fiddles. Heel fijn en uiterst effectief en slim ingezet.

Ik ben niet echt een tekstenman als ik naar muziek luister, maar bij Clifftown ontkom je er niet aan. Dit zijn teksten uit het leven gegrepen en reflecteren het leven dat M G Boulter leidt aan de Britse zeekust. Persoonlijke verhalen, intrigerend en boeiend genoeg om even bij de les te blijven en in je op te nemen.

Ben ik helemaal overdonderd door Clifftown? Dat valt allemaal wel mee. Het is een fijne folkplaat die goed in elkaar zit, maar nergens echt uit de bocht vliegt. En soms hoeft het allemaal niet zo moeilijk te zijn. De nummers sprankelen in zijn eenvoud en hebben elk zo hun charmes. Niet ieder nummer blijft beklijven, maar genoeg om dit album een ruime voldoende te geven. M G Boulter is een uitstekende Britse liedjessmid die met Clifftown een prima album heeft uitgebracht. En meer is er soms niet nodig. (Hudson Records)

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums