Logo Orange Flag Music 2023

Marina Rocks – Austin to Houston

Marina Rocks - Austin to Houston album cover

De warme regenboog lichtjes kleuren heel mooi de album cover in van de nieuwe plaat van Marina Rocks. En eerlijk gezegd krijg ik dat warme gevoel na het luisteren van Austin to Houston ook. Nette geproduceerde Americana liedjes met mooie inkleuring van diverse instrumenten en heerlijk stemgeluid. Marin Rocks komt uit de staat Texas en deze plaat mag er zeker zijn.

Marina Rocks in geen nieuwtje in de muziek scene van Texas. Ze bracht inmiddels een aantal platen uit, waar critici veelal lovend over waren. Inmiddels weet ze haar weg te vinden in haar thuisstad Austin en kent genoeg vakmensen waar mee gewerkt kan worden. Op Austin to Houston maakt ze van deze muziek vrienden dan ook dankbaar gebruik. Dat maakt deze plaat een plezier om naar te luisteren.

Zo vind je Grammy award winnaar Lloyd Maines terug op nummer Shine. Maines weet zijn kundigheden te etaleren rondom de pedal steel en kleurt het nummer met de fantastische klanken heel mooi in. De nummers met bass zijn gevormd door muziekvrienden uit Texas, Aden Buebeck en Alex Rodriquez. En de percussie perfectioneert Pat Manske, die ook het mixen en masteren van de plaat deed.

Dit is zo’n album dat per luisterbeurt beter wordt. Het mooie van Austin to Houston is dat je snel de nummers gaat herkennen en dat het je goed bijblijft. Dat komt dus met name door het vrolijk en enthousiaste instrumentengebruik, maar ook de stemmenpracht van Marina Rocks is hier debet aan. Een goede combinatie van beide zorgt voor een onvergetelijke plaat.

Marina Rocks is geen vrouw om stil te zitten en verzet veel werk. Ze stopt veel uren in de productie van haar muziek, maar weet inmiddels ook haar weg te vinden in video-editing. De afgelopen jaren stil zitten in huis heeft ook zo z’n positief kanten. Resultaat van haar nieuw geleerde editing skills zie je terug in de video van het vrolijke spontane openingsnummer Joy Ride.

Austin to Houston is typisch zo’n plaat wat tussen de stapel van andere album releases kan belanden. Niet doen, want dit album is een geweldig stukje Americana muziek. Het is redelijk vrolijk van toon, alhoewel Marine Rocks ook zeker wat melancholie in haar muziek weet te brengen. Zoals gezegd wordt de plaat beter en beter na elke luisterbeurt en nestelen de nummers snel in je hoofd. Al met al valt genoeg te genieten hier en Marina Rocks is een waardige toevoeging aan het muzikale landschap van Texas.

Uitgebracht door Two-Fisted Pixie

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment