Logo Orange Flag Music 2023

Megan and Shane – Peaks and Valleys

Megan and Shane - Peaks and Valleys album cover

Americana duo Megan and Shane hebben aardig wat gereisd om te komen waar ze nu zijn. Zo begonnen ze hun muzikale reis in het koude Minnesota. Vervolgens zochten ze de warmte op in de mystieke woestijn van het Amerikaanse zuidwesten. De warmte werd ze blijkbaar wat te veel en ze lopen vandaag de dag rond in Music City USA Nashville. 

Megan and Shane maken met hun nieuwe album Peaks and Valleys duidelijk Americana. Echter is Americana niet altijd het genre geweest waarin ze muziek maakten. In hun jeugdige jaren werd er vooral veel punk muziek geproduceerd. De liefde voor dit genre hoor je zo af en toe terug op dit nieuwe album. 

Peaks and Valleys is een heel serieus album project geworden en er is hard genoeg aan gewerkt. Megan and Shane hebben veel contact gemaakt in Nashville en daardoor zijn er veel interessante samenwerkingen aangegaan. Zo heeft Grammy winnaar en engineer Brandon Bell (Brandi Carlile, The Highwomen en Alison Krauss) een aandeel. En wist het duo ook een praatje te maken met bekende Americana artiesten Brit Taylor en Lillie Mae.

Het resultaat mag er dan ook zijn. Luister je naar Peaks and Valleys dan zul je merken dat alle liedjes hoogtepunten zijn. Het niveau van alle songs zijn heel sterk en hebben allemaal een prachtige productie. Soms heel krachtig, maar soms ook heel ingetogen. Megan and Shane hebben op deze plaat een balans kunnen vinden en het levert hele fijne Americana op.

Wil je het maken in de Americana scene, dan moet je in Nashville zijn. Echter is het verblijf nog geen garantie voor succes. Er zijn tegenwoordig gewoon te veel artiesten en te veel nieuwe muziek. Om op te vallen bij een groot publiek moet je veel doorzettingsvermogen hebben, kwalitatief sterke liedjes en natuurlijk ook wat geluk. Of nieuwkomers Megan and Shane het gaan maken is de komende jaren afwachten.

Maar Peaks and Valleys is een eerste goede stap. Er staan de komende maanden genoeg shows op de agenda en dat is altijd positief. Je merkt dat Megan and Shane niet naar Nashville zijn gekomen om half werk te leveren. Tsja, we zullen zien of ze met hun Americana muziek veel fans voor zich kunnen gaan winnen. Met dit album is helemaal niets mis en hopelijk weten ze hun gewenste succes te bereiken en dat de lange reis naar Nashville niet voor niks is geweest.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums