Logo Orange Flag Music 2023

Melody’s Echo Chamber – Emotional Eternal

Melody's Echo Chamber - Emotional Eternal album cover

Eerlijk toegeven, je houdt van psychedelische indie pop of je vindt het helemaal niets. Een van de grootheden binnen dit genre momenteel is zonder twijfel Beach House uit Baltimore. Met hun zwierige pop hebben ze inmiddels een fantastisch oeuvre opgebouwd. Maar er zijn meer artiesten binnen dit genre die de moeite waard zijn om te luisteren. Een daarvan is Melody’s Echo Chamber.

Melody’s Echo Chamber werd bekend bij een groter publiek met het album Bon Voyage uit 2018. De druk lag dan ook erg hoog voor een opvolger. Met Emotional Eternal maakt Melody alle hoge verwachtingen volledig waar. Dit is het soort psychedelische pop wat ervoor zorgt dat je de tijd vergeet en even op een roze wolk belandt.

Emotional Eternal is geproduceerd in Stockholm met Reine Fiske. Fiske is een multi-instrumentalist van de succesvolle Zweedse band Dungen en ook producer. Er wordt knap productiewerk afgeleverd. Je hoort dat deze plaat doordrenkt is van verschillende lagen aan instrumenten. De productie komt alles behalve makkelijk over en gebeurt veel. Het is dan ook volop genieten van onder andere pompende drums, licht scheurende gitaren en glinsterende violen.

De bedoeling van Melody met Emotional Eternal is om de luisteraar met een positief gevoel achter te laten. We leven in moeilijk tijden en muziek kan je gemoedstoestand helen. En dat is wat Melody’s Echo Chamber precies bereikt met deze plaat. Door de sierlijke melodie├źn en harmonie├źn die zich over de hele plaat uitstrekken droom je even helemaal weg en laat je na afloop met een voldaan gevoel achter.

Emotional Eternal is een heuse groeiplaat. Je hoort mensen hier wel meer over. Het is moeilijk uit te leggen hoe het precies komt, maar naarmate ik de plaat meer luisterde ontvouwden er zich allemaal mooie details en ging ik de plaat beter waarderen. Door beter te luisteren kwam de instrumentatie beter tot z’n recht en ook merkte ik laag na laag op. Dat maakt deze plaat duurzaam en waar je steeds naartoe terug wilt keren.

De muziek op Emotional Eternal is dus erg opbeurend en brengt je in een dromerige positieve gemoedstoestand. Teksten zijn naar mijn mening bij dit soort pop albums altijd van ondergeschikt belang. Ik vang hier en daar wat op, maar Melody wisselt haar Engels af met Frans wat het allemaal wat moeilijker te begrijpen maakt. Ondanks dat ik niets begrijp van de Franse taal vind ik het best passen op deze plaat. De Franse taal heeft toch altijd iets speciaals. Maar nogmaals, het gaat hier om de muzikale inkleuring dat je in vervoering brengt.

Dit is zo’n plaat die je telkens maar weer wilt opzetten. En elke keer ontdek je weer nieuwe dingen. Dat maakt psychedelische pop voor mij zo interessant. Het is niet statisch, maar ontzettend dynamisch. De productie op Emotional Eternal is fantastisch en Melody Echo’s Chamber weet te betoveren met haar zonnige stem. Ja, dit is echt zo’n plaat waar ik nog lang plezier van ga hebben en niet zat wordt. Niet te snel opgeven, doorzetten en je zult merken dat je het uiteindelijk helemaal geweldig gaat vinden.

Uitgebracht door Domino Recording Co Ltd

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment