Logo Orange Flag Music 2023

Michael Antony Austin – It’s Not the Years, It’s the Mileage

Michael Antony Austin - It's Not the Years, It's the Mileage album cover

Nu we net begonnen zijn met het nieuwe jaar wil ik ook nog even van de gelegenheid gebruik maken om terug te blikken. Niet naar het jaar 2022, maar naar het jaar 2021. Mooi jaar met genoeg prachtige albums, maar natuurlijk heb ik er ook genoeg gemist. Dan heb ik het bijvoorbeeld over het album It’s Not the Years, It’s the Mileage van de Brit Michael Antony Austin. 

De reden waarom ik deze nieuwe plaat twee jaar later alsnog recenseer komt omdat Austin deze maand overwaait naar Nederland om een aantal shows te geven. Daarnaast wordt in Nederland ook een eerste single van It’s Not the Years, It’s the Mileage uitgebracht The Collier Lad’s Dream. De single krijgt inmiddels aardig wat aandacht van de radio en naar mijn inziens is dat volkomen terecht.

Country is in Amerika nog steeds erg populair en ook in Nederland begint de populariteit van dit fantastische genre steeds meer toe te nemen. Ik heb het idee dat oude country en alternatieve country nog wat minder in trek zijn in ons land, maar New Country is hip en trendy. Er worden grote zalen uitverkocht met artiesten zoals Luke Combs, Brad Paisley en Kane Brown. Michael Antony Austin is ook zo’n Modern New Country artiest. 

Na het luisteren van It’s Not the Years, It’s the Mileage ben ik dan ook volkomen overtuigd van de kwaliteiten van deze artiest uit Newcastle upon Tyne. De productie van de plaat is zeer professioneel en je merkt dat Michael Antony Austin behoorlijk zijn weg heeft weten te vinden in de studio. Elk nummer heeft zo z’n charme en is met veel liefde en passie gemaakt.

Niet voor niets is Michael Antony Austin al heel z’n leven met muziek bezig. Hij reisde de hele wereld over om zijn muziek ten gehore te brengen en kent zowel succes in bands als ook solo artiest. It’s Not the Years, It’s the Mileage is inmiddels alweer z’n vierde solo plaat. Het kenmerkt zich door tinten van country, pop, rock en folk. Het album is heel toegankelijk en perfect geschikt als je van New Country houdt. 

Met een indrukwekkend muzikaal verleden is Michael Antony Austin klaar om Nederland te veroveren. Eind deze maand toert hij door heel Nederland ter ondersteuning van nieuwe single The Collier Lad’s Dream en het album uit 2021. Meestal ben ik altijd een beetje terughoudend over New Country artiesten omdat daar niet specifiek mijn interesse ligt, maar It’s Not the Years, It’s the Mileage heeft mij overtuigd. Luister de single, het album en bezoek één van z’n shows dit jaar. Je zult een mooie tijd gaan beleven.

Uitgebracht in eigen beheer

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums