Logo Orange Flag Music 2023

Michael Lane – Memories

Michael Lane - Memories album cover

Memories van singer-songwriter Michael Lane kwam vorig jaar uit, maar merkte ik pas echt op dit nieuwe jaar. Het album kreeg tijdens de release weinig publiciteit waardoor ik er niks van hoorde. Maar het album staat nu een tijdje in mijn rotatielijst en verdient het om te voorzien van een recensie. Ik vind het namelijk een van de betere singer-songwriter platen van vorig jaar.

Michael Lane is mij niet geheel onbekend, want twee jaar geleden was ik al heel enthousiast over zijn vijfde album Take It Slow. Dat album was voor mij de introductie tot deze singer-songwriter en ik heb er toentertijd veel plezier aan beleefd. Het album vergeleek ik met de muziek van Jack Johnson. Je kunt het zien als een soort van laidback vakantie muziek.

Nu ik al een tijdje luister naar Memories doet het mij aan meer artiesten denken. Zo hoor ik aan de muziek van Michael Lane ook veel Bear’s Den terug. Welteverstaan in hun jonge jaren waar ze nog veel akoestische liedjes produceerden. Maar ook hoor ik de muziek van de Australische artiesten Hollow Coves en Harrison Storm terug. Tsja, het klinkt allemaal heel laidback.

Memories laat wel weer horen dat Michael Lane in staat is om prachtige muziek te produceren. Het vele getokkel op de akoestische gitaar doet heel veel moois. Maar ook de zwevende zang is heel effectief en doet je dromen naar zonnige vakanties waar niets moet en alles mag. De muziek op dit album is daarvoor perfect geschikt.

Wat Michael Lane doet is niet heel vernieuwend ten opzichte van Take It Slow, maar het blijft heel effectief en een pracht om naar te luisteren. Soms hoeven artiesten van mij zonodig niet te vernieuwen, want de formule werkt. Dat geldt ook voor de muziek van deze singer-songwriter. Memories is het bekende trucje, verrast allerminst, maar daar heb ik helemaal geen moeite mee.

Michael Lane is een Duitser en bij onze buren heeft hij leuk succes met zijn songs. Ook in landen zoals Australië en Amerika weet hij de luisteraar naar zich toe te trekken. Ik vind het allemaal niet heel vreemd en begrijp volkomen waarom dit soort muziek zoveel geluisterd wordt. Memories is laidback folk muziek waar je simpelweg een ontzettend leuke tijd mee kunt beleven. Als je koude tijden in Nederland wilt ontsnappen, neem dan de muziek van Michael Lane met je mee, want het is perfecte vakantie muziek.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums