Logo Orange Flag Music 2023

Michael Shaw- He Rode On

Michael Shaw - He Rode On album cover

Binnen country muziek vraag je je soms af waar de authenticiteit is. Tegenwoordig is dat bij veel artiesten ver te zoeken, alhoewel ze wel proberen net te doen alsof. Maar gelukkig zijn er wel degelijk artiesten die authenticiteit uitstralen in alles wat ze doen. Eén van die artiesten is Michael Shaw. Vroeger een ruiter en ranger in het westen van Montana, vandaag een Nashville country artiest.

Hij brengt met debuut He Rode On al zijn ervaringen van zijn verleden in de wildernis mee en brengt het op plaat. Na het luisteren van dit debuut weet je direct dat Michael Shaw een man van country tot de kern is. Zoals hij zelf zegt haalt hij invloed uit jaren 70 country wat hem in zijn leven het meest inspireert. Naar mijn mening is dat geweldig goed gelukt en eerlijk moet ik toegeven dat ik dit jaar nog niet een plaat heb gehoord die jaren 70 country op zijn manier weet te benaderen.

Dit hier is honky tonk country zoals vroeger grote artiesten als Waylon Jennings en David Allan Coe het maakten. Het enige verschil tussen Jennings, Allan Coe en Michael Shaw is dat Shaw het echte country leven heeft ervaren. Dat maakt deze luisterervaring nog realistischer dan platen van de outlaws van vroeger. Niets ten nadelen van een Honky Tonk Heroes en The Mysterious Rhinestone Cowboy, maar He Rode On komt nog net even wat authentieker over.

Voor He Rode On zijn een aantal grote namen bijgehaald om het country gehalte van vroeger nog meer te versterken. Zo speelt steel gitarist Robbie Turner mee bekend van samenwerking met Waylon Jennings. En de verantwoordelijke voor de drum partijen is John McTigue III bekend van Rodney Crowell producties. Deze ervaren mannen kleuren de plaat nog rijker en voller in met al hun ervaring. Er wordt hier een groot cowboy avontuur van gemaakt.

Dat Michael Shaw een ontzettend sterk debuut neerzet met He Rode On zal geen twijfel over bestaan tussen luisteraars. De muziek benadert oude tijden op een zeer realistische manier. Er zijn niet veel country artiesten die het op deze manier weten te bereiken. Ondanks dat Michael Shaw geen jonkie meer is, heeft hij ontzettend veel talent als muzikant. De ambitie en droom om een muziek carrière op te starten is van hem een hele goede keuze geweest. Hij maakt het met deze plaat helemaal waar.

Van He Rode On hoef je geen zoetsappige liefdesverhalen verwachten, maar verhalen over het ruige leven op de vlaktes van Montana en omgeving. Michael Shaw verhaalt het allemaal op een geweldige rauwe manier en de verhalen komen tijdens het luisteren helemaal tot leven. Het is net of je tijdens het luisteren van deze plaat wordt teruggeworpen naar de oude tijden, met drinkende outlaws, via het paard van stadje naar stadje trekken en het avontuur tegemoet gaan.

Dit soort country platen hoor je tegenwoordig niet veel meer voorbijkomen. Dat is jammer, want dit zijn platen waarom ik country muziek ben gaan luisteren. Het is authentiek, eerlijk en oprecht. Michael Shaw doet zich niet voor als neppe cowboy, hij leeft het leven van een echte cowboy. Daar zijn er tegenwoordig maar heel weinig van te vinden. Een uitstekende country plaat.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment