Logo Orange Flag Music 2023

Midland – The Last Resort EP

Midland - The Last Resort album cover
Midland - The Last Resort album cover

Wanneer Midland van zich laat horen staat bijna heel de Amerikaanse country muziek wereld op z’n kop. Ik hoop dat er hier in Nederland ook veel fans zijn. Natuurlijk is het immense succes van deze band uit Texas niet zomaar komen aanwaaien. Die eerste struggles van een country band in opkomst konden we eerder dit jaar horen met plaat The Sonic Ranch. Een rauw muziekstuk die de eerste schetsen lieten horen vóór het debuut On the Rocks uit 2017.

The Sonic Ranch was een bescheiden, maar daarentegen wel een uitstekende country plaat. Natuurlijk was dit niet de beoogde opvolger van tweede album Let it Roll uit 2019. Die moet later in 2021 uitkomen en we krijgen een eerste voorproefje met een EP genaamd The Last Resort.

En Mark Wystrach, Jesse Carson en Cameron Duddy doen het gewoon weer. Een kwalitatief hoogstaand album afleveren. Dit is toch waarom iedereen country muziek luistert? Alhoewel The Last Resort maar 5 nummers beslaat is elk nummer raak. Midland is een meester in het combineren van authentieke country met mainstream country. Vandaar dat ze ook immens bekend in Amerika zijn. En daar is deze EP opnieuw het bewijs van.

Je kan met The Last Resort niet verkeerd gaan. Slinger de EP aan en je wilt na 17 minuten meer en meer. Voor diegene die nog niet bekend zijn met Midland kunnen makkelijk teruggrijpen naar de eerdere genoemde platen, maar wie Midland een beetje volgt mag hopen, of verwachten, dat er later dit jaar een volledige plaat uitkomt. Midland zelf gooiden al wat vage geruchten de wereld in, dus misschien worden we later dit jaar nog verrast. Tot die tijd, geniet van The Last Resort EP, want dit is country muziek zoals country muziek hoort te zijn.

Uitgebracht door Big Machine Label Group

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment