Logo Orange Flag Music 2023

Miranda Lambert – Palomino

Miranda Lambert - Palomino album cover

Miranda Lambert is de koningin van country muziek. Nee, niet Carrie Underwood en ook niet Maren Morris, maar Miranda Lambert. Natuurlijk is dat mijn mening. Waarom ik dat vind? Dat vind ik omdat Miranda Lambert haar country roots in haar muziek niet vergeet. Al haar albums klinken zogezegd heel authentiek en je hoort aan alles dat het country is. Het heeft dan nagenoeg niets met pop invloeden te maken.

Je merkt aan Miranda Lambert dat ze tegenwoordig goed in haar vel zit. Ze heeft nieuwe liefde gevonden (hopen voor haar dat dat lang stand gaat houden) en ze sleept de ene grote prijs na de andere grote prijs in de wacht. Daarnaast boekte ze vorig jaar grote successen met akoestische plaat The Marfa Tapes samen met musica vrienden Jack Ingram en Jon Randall. En dit jaar is er dan eindelijk een volwaardig vervolg op haar vorige plaat Wildcard.

Dat komt er in de vorm van Palomino. En zoals bij alle albums van Miranda Lambert valt er genoeg te beleven. Het luisteren is al een heel avontuur op zich en “fillers” zijn er niet te vinden. Je zou denken dat deze country-queen met haar rooskleurige leven van dit moment aan kwaliteit inlevert met haar muziek. Maar niets is minder waar, want elk nummer op dit album is simpel gezegd fantastisch.

Fantastisch met altijd haar country roots in gedachten. Een drietal nummers zou je al moeten kennen van The Marfa Tapes. In His Arms, Geraldene en Waxahachie vond Miranda Lambert goed genoeg om van een studio versie te voorzien. En waren de liedjes op The Marfa Tapes nog akoestisch, nu op Palomino heeft ze de nummers van prachtige instrumentatie voorzien. En ook dit zijn niet even snel opgevulde liedjes. Overal is duidelijk over nagedacht.

Je hebt albums waar je geen genoeg van krijgen. Albums waarvan je na afloop denkt, dit wil ik weer. Palomino is zo’n album. Ondanks dat het toch een redelijk lange zit van iets meer dan vijftig minuten is, wil je dit album direct weer opnieuw opzetten. Dat is in ieder geval bij mij het geval en ik kan mij niet voorstellen dat andere country luisteraars dat ook niet hebben.

Dus dit is duidelijk zo’n plaat dat hoog gaat eindigen in het eindejaarslijstje. Dat werd mij gelijk al duidelijk. Het geluk lacht Miranda Lambert tegenwoordig haar toe en met Palomino gaat ze scoren. Dat gaat ze zowel bij de luisteraar doen als bij de critici. Laat alle nominaties van de country awards voor deze plaat maar binnenkomen, want dit is er eentje hoor. Miranda Lambert is 100% country en dat gaat er nooit meer uit. Stiekem wil ik dit album plaatsen tussen haar beste werk, zo goed vind ik het.

Uitgebracht door Vanner Records / Sony Music Entertainment

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums