Logo Orange Flag Music 2023

Mitch Bradford – Close

Mitch Bradford - Close album cover

Het overgrote deel van de mensen volgen hun dromen niet. Ze blijven zitten in het cirkeltje van een normale baan, gezinnetje en een leven leiden zoals dat van de maatschappij verwacht wordt. Daar is natuurlijk niets mis mee, omdat het je veel zekerheid geeft. Singer songwriter Mitch Bradford is iemand die wel zijn dromen volgt als muzikant. Inmiddels is hij toe aan zijn vierde studioplaat genaamd Close.

Mitch Bradford had vroeger ook het normale leventje. Hij had een goede baan bij Google en alles verliep prima. Toch begon er iets aan hem te knagen en besloot hij om z’n vertrouwde bestaan op te zeggen en zijn dromen na te jagen, als muzikant. Als je achteraf bekijkt heeft dat hem veel goed gedaan, want hij heeft succes met z’n muziek. Al is het nog wel een bescheiden succes, maar z’n dromen heeft hij in ieder geval gevangen.

Zijn vierde studioplaat is een unieke plaat. Uiteraard is een droomleven als muzikant niet alleen mooi van alle kanten. Er moet ook geld binnenkomen. Geld verzamelen om deze plaat te produceren heeft Mitch Bradford creatief aangepakt. Zo trad hij de afgelopen jaren zoveel mogelijk op in Amerika. Maar interessanter is dat hij in crypto investeerde om met de winst de productie van Close qua financiën veilig te stellen. De eerste crypto funded singer songwriter plaat ooit.

Wat betreft de muziek doet Mitch Bradford alles wat je van een singer songwriter mag verwachten. De liedjes op Close zijn heel toegankelijk en luisteren prettig weg. Het is allemaal niet opzienbarend, maar dat hoeft ook niet altijd. Dit soort muziek brengt je tot rust en is best zo nu en dan op te zetten. Acceptabele recht toe recht aan liedjes van een begaafde muzikant. 

Als je naar Mitch Bradford luistert dan zal je snel genoeg vergelijkingen gaan maken. Dit soort muziek is namelijk al eerder gedaan. Zo kreeg ik ineens de ingeving dat deze muziek wel heel veel raakvlakken heeft met Daniel Powter. Ken je hem nog van de hit Bad Day? Maar ook een artiest zoals Jack Johnson hoor ik hier zo nu en dan in terug. Close klinkt wat dat betreft fijn waardoor je tijdens het luisteren even de tijd doet vergeten.

Dus je hoeft van Mitch Bradford geen ingewikkelde liedjes te verwachten. Close is doeltreffend in wat het doet en doet het heel goed. Mooi dat deze plaat mede gefinancierd is met crypto geld, want dat is iets wat je niet heel vaak hoort. Wat dat betreft heeft Bradford z’n zaakjes goed op orde. Het belangrijkste van dit alles is de muziek, maar ook het feit dat deze beste man z’n dromen najaagt. Daar kunnen veel mensen een voorbeeld aannemen. Of niet en je kunt gewoon een normaal leven leiden. Gelukkig krijgen de meeste mensen zelf de mogelijkheid om hun eigen keuzes te maken in het leven.

Uitgebracht door Rolling Fork Music

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment