Logo Orange Flag Music 2023

Ned LeDoux – Buckskin

Ned LeDoux - Buckskin album cover

Ned LeDoux is een country artiest van het goede soort. Een country artiest met enorm veel authenticiteit. Al na het horen van het eerste nummer van zijn nieuwe plaat Buckskin weet je dat het goed zit. Dit is een artiest die het cowboy leven begrijpt, leeft en vooral volop ervaart. Op zijn nieuwe plaat komt het allemaal samen en is een waar country pareltje.

Ned LeDoux is de zoon van de inmiddels overleden country artiest Chris LeDoux. Voor mij geheel onbekend, maar wat ik er van begrijp is dat Ned in een familie opgroeide waar de cowboy ranch centraal stond. In Wyoming leerde hij alles wat te maken had met het harde werk op de ranch. Dit leven vertaalde zijn vader naar country muziek en zoon Ned LeDoux bewandelt hetzelfde pad.

Hij zet de traditie voort die zijn vader heeft opgezet. Dat is heel mooi om te zien en horen, maar je moet het ook nog eens bewijzen. Niet alle kinderen van bekende country artiesten maken het in de harde muziekwereld. Maar na het horen van Buckskin kan ik alleen maar zeggen dat Ned LeDoux de familie traditie op perfecte country wijze voortzet.

Dit is country muziek zoals country muziek hoort te zijn. Alhoewel ik zelf instrumentatie in muziek belangrijk vindt, blinken op Buckskin vooral de teksten uit. Ned LeDoux zingt over zijn ervaringen als cowboy. Onbereikbaar, altijd hard aan het werk op de ranch en meedoen met rodeo’s. Het komt allemaal voorbij op deze plaat en je kunt je verbeelding de vrije loop laten. Niet vaak grijpen teksten mij beet, maar Ned LeDoux krijgt het voor elkaar.

Alles straalt aan Buckskin authenticiteit uit. En dat is tegenwoordig nog wel eens ver te zoeken. Er komen allerlei nieuwe sterren uit Nashville zoals ERNEST, HARDY, Kane Brown en Morgan Wallen. Maar niemand van deze “country” artiesten benaderen country op een manier zoals Ned LeDoux dat doet. LeDoux weet waar hij over zingt en doet dat met passie en volle overgave. Wonderschoon en ongelofelijk sterk.

Buckskin is een album dat gehoord mag worden. Dit is 100% pure country muziek van een artiest die het begrijpt. Ned LeDoux begrijpt de oude tradities van country muziek en verwerkt dat op fenomenale wijze in zijn muziek. Alhoewel hij solo nog niet heel bekend is kwam hij op het podium al naast country artiesten te staan zoals Aaron Watson, Garth Brooks en Toby Keith. Country liefhebbers mogen Buckskin dit jaar niet missen. Wil je een brok country authenticiteit luister Ned LeDoux. Zonder twijfel dat het je mijn enthousiasme zult delen.

Uitgebracht door Powder River Records / Thirty Tigers

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums