Logo Orange Flag Music 2023

Nefesh Mountain – The Cabin Sessions

Nefesh Mountain - The Cabin Sessions album cover

Nefesh Mountain is een progressieve Americana band bestaande uit Eric Lindberg en Doni Zasloff, man en vrouw. Ze produceren nu al meer dan tien jaar muziek en doen dat met behoorlijk veel succes. Zo werkt dit duo samen met bekende Amerikaanse muzikanten en mogen ze optreden in grote bekende zalen door heel Amerika. Dit jaar horen we van ze met EP The Cabin Sessions.

The Cabin Sessions is eigenlijk geen EP, maar een volwaardig nieuw album. Ja, het telt maar zeven nummers, maar de speelduur is 39 minuten. Ik weet het niet, maar volgens mij zijn EP’s altijd veel korter dan dat. Hoe dan ook, Nefesh Mountain weet met dit werk wel weer kwaliteit te leveren en zijn uitstekend in vorm en maken wederom veel indruk.

Nefesh Mountain is voor mij geen nieuwe band. Ik maakte eerder kennis met ze toen ze in 2021 Songs For The Sparrow uitbrachten. Over dat album was ik ontzettend positief en ik kon er alleen maar positieve bewoordingen voor vinden. Hetzelfde geldt voor The Cabin Sessions waar ze laten horen dat ze een van de betere Americana bands van dit moment zijn.

The Cabin Sessions is niet helemaal nieuw en bestaat het merendeel uit covers. Zo weet Nefesh Mountain verschillende odes te brengen aan zeer gewaardeerde artiesten zoals The Allman Brothers, Mark Knopfler, Jeff Tweedy en Tim O’Brien. Echter staan er ook een aantal songs op uit het bestaande oeuvre van de band, zijn hier en daar wat opgeleukt en in een nieuw jasje gestoken.  

Nefesh Mountain is binnen tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de sterkhouders van het Americana genre. De muziek is een mix van Americana folk, bluegrass, jazz en blues en dit duo deelde in het verleden het podium met grote namen zoals Sam Bush, Jerry Douglas en Noam Pikelny. The Cabin Sessions is een heel mooi voorbeeld waarom de muziek van dit duo zo’n groot succes is.

Wat dat betreft heeft Nefesh Mountain mij opnieuw overtuigd. The Cabin Sessions laat een band in vorm horen en hoewel het niet allemaal originele liedjes zijn klinkt het fris en nieuw. Muziek op dit geweldige album brengt je tot rust en zorgt voor warme gevoelens. Als je interesse hebt in oprechte en authentieke Americana muziek, dan is Nefesh Mountain de ideale partner. Laat je blij maken door de heerlijke klanken en ontdek deze fantastische band. 

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums