Logo Orange Flag Music 2023

Nick Nace – The Harder Stuff

Nick Nace - The Harder Stuff album cover

Wat te denken van muziekjaar 2022? Het was oke en er zaten een paar hele mooie albums bij. Meer daarover in mijn eindejaarslijstje later deze maand. Maar nu ik de laatste weken ben gaan terugluisteren naar eerder verschenen albums ontdekte ik een paar hele mooi pareltjes. Het mooiste pareltje is The Harder Stuff van Nick Nace en laat mij in deze maand nog een beetje extra glimlachen. Ik bedoel heel erg glimlachen.

Want wat Nick Nace met The Harder Stuff brengt is het beste wat ik heb gehoord van de laatste jaren. Totaal onbekende artiest en er wordt op recensie websites weinig interesse in getoond, maar dat is naar mijn mening ontzettend jammer. Dit is het echte werk en een country plaat van grote klasse, hele grote klasse. 

Als ik een plaat betitel als grote klasse dan bedoel ik ermee dat ik er meer van geniet dan normaal. En dat ik het album na afloop steeds weer opnieuw wil horen en ik er de hele dag naar uitkijk om het weer te draaien. Nick Nace kreeg het bij mij de afgelopen tijd voor elkaar om dit te bereiken met The Harder Stuff. Nogmaals grote klasse.

Hoe het komt dat ik helemaal idolaat over deze plaat ben weet ik niet precies. Het kan iets te maken hebben dat elk nummer zo sterk is en dat er geen niemendalletjes op The Harder Stuff staan. De kwaliteit blijft iets minder dan veertig minuten zo hoog dat het moeilijk is om nadelen op te noemen. Als een plaat dat voor elkaar krijgt dan zit het goed.

The Harder Stuff is een soort van pandemie plaat. Het is geschreven tijdens de pandemie en opgenomen tijdens de pandemie. Het enige waar Nick Nace deze dramatiek in verwerkt is het nummer There’s No Music in Music City. Voor de rest hele sterke ietwat melancholische country liedjes om vrolijk van te worden. 

Nick Nace bracht in 2019 zijn debuutplaat Wrestling with the Mystery uit. Ben alleen bekend met The Harder Stuff en wil zijn debuut niet luisteren om teleurgesteld te raken dat het niet beter zal worden dan deze plaat. Je merkt dat ik aardig enthousiast ben over dit album. Ik raad het dan ook ten zeerste aan als je een country liefhebber bent. Zoals gezegd doet deze plaat mij glimlachen en eigenlijk doet het meer dan dat. Het laat mij even de tijd doen vergeten en mij realiseren hoe mooi muziek kan zijn. Net als je denkt dat albums van klasse niet meer worden uitgebracht word je verrast. Nick Nace en The Harder Stuff, wat een geweldige artiest wat een geweldige plaat.

Uitgebracht in eigen beheer

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment