Logo Orange Flag Music 2023

Noah Guthrie – Blue Wall

Noah Guthrie - Blue Wall album cover

Chris Stapleton heeft de afgelopen jaren met zijn muziek aardig wat momentum weten te bereiken. Tal van grote awards sleepte hij inmiddels binnen. Met een rauw (country) rock geluid en onder begeleiding van producer Dave Cobb weet hij de luisteraar te raken. Noah Guthrie is ook zo’n artiest, alleen verre van bekend. Dat is jammer, want met Blue Wall maak hij een plaat die wel degelijk zich kan meten met de grote.

Vanaf de eerste tonen van Blue Wall weet je dat dit soort muziek je gaat raken zoals ook een Chris Stapleton dat doet. Dat komt voornamelijk door de stem van Noah Guthrie. Die heeft dat rauwe randje wat het echt en eerlijk maakt. Daarom is die vergelijking van Stapleton ook zo snel gemaakt. Het lijkt min of meer op een kopie, maar Noah Guhtrie weet het origineel genoeg te houden om een eigen geluid te laten horen.

Guthrie komt uit North Carolina en schrijft sinds zijn 14e muziek en heeft zichzelf gitaar leren spelen. Vier jaar later op zijn 18e stond de teller van optredens op 200 en heeft hij een grote groep fans om zich heen gebouwd op social media. Nog niet zo groot als Chris Stapleton, maar de stappen worden gezet en met elk nieuw jaar dienen er zich nieuwe fans aan. Ik ben er dit jaar één van.

Blue Wall is een echte Americana plaat en de muziek die je hier hoort schuwt niet om groots uit te halen. Er zitten dan ook zeker een aantal epische nummers tussen waarbij je duidelijk hoort welke richting Noah Guthrie op wilt met zijn carrière. Een richting die gemaakt is voor grote artiesten en naar sterrendom rijkt. Dat is wat direct opvalt tijdens het luisteren van deze plaat.

Guthrie doet wat dat betreft alles goed en het is een kwestie van tijd voordat zijn muziek gaat opgepikt worden door de mainstream. Samen met zijn band Good Trouble weet hij een geluid te brengen dat rijk klinkt en vol details. Americana is dus een goede verzamelnaam om de muziek op Blue Wall te typeren. Zoals gezegd erg episch, maar ook rustigere muziektonen worden op deze plaat uitgespeeld. Mooie accenten van instrumenten als pedal steels en fiddles sieren deze plaat.

Een grote toekomst in de muziek lonkt voor Noah Guthrie. Blue Wall is pas zijn tweede plaat, maar het talent is onomstotelijk en duidelijk hoorbaar. De vraag of deze plaat echt voor grote golven gaat zorgen blijft de grote vraag. Een carrière in de muziek kan verraderlijk zijn en niets zegt of je daadwerkelijk ook door gaat breken. Met de muziek op dit album is absoluut niets mis en kan makkelijk opboksen tegen een plaat zoals Starting Over van Stapleton. Guthrie is een hardwerkende musici en het is naar mijn mening een kwestie van tijd voordat de grote massa dit grote talent gaat erkennen.

Uitgebracht in eigen beheer

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment