Logo Orange Flag Music 2023

Old Sea Brigade – 5am Paradise

Old Sea Brigade - 5am Paradise album cover

Om je tegenwoordig te onderscheiden als muzikant moet je best wat in huis hebben. Er is zoveel muziek dat je wat moet kunnen om luisteraars aan je te binden. Indie folk band Old Sea Brigade is het binnen een paar jaar gelukt om groots door te breken. Deze maand bracht singer songwriter Ben Cramer aka Old Sea Brigade een nieuwe plaat uit genaamd 5am Paradise.

Het eerste wat duidelijk opvalt tijdens het luisteren van 5am Paradise hoe wonderschoon het allemaal wel niet klinkt. Het heeft echt een organisch natuurlijk geluid waarbij je heel makkelijk mee kunt wegdromen. Ondanks dat deze muziek een dromerige sfeer heeft wil je bij de les blijven om geboeid door te blijven luisteren. Dat is de kracht van Old Sea Brigade.

Naast dat 5am Paradise wonderschone instrumentatie bevat mag ook het stemgeluid van Ben Cramer opgemerkt worden. De muziek klinkt op deze plaat dromerig en dat gegeven wordt alleen maar versterkt door het stemgeluid van Cramer. Mede door het dromerige stemgeluid van deze fantastische singer / songwriter onderscheidt deze plaat zich van de rest.

Old Sea Brigade is dus nog niet zo oud, maar heeft binnen korte tijd ontzettend veel succes gegenereerd op de stream platformen. Snel even kijken naar de statistieken en sommige nummers tellen miljoenen streams. Dat dit project van Ben Cramer een succes is wordt wel duidelijk en tijdens het luisteren van 5am Paradise is dit volkomen begrijpelijk. Dit is alles wat je mag verwachten van een indie folk band en meer.

De muziek is alles behalve simplistisch en zit ontzettend slim in elkaar. Je merkt dat Ben Cramer en zijn productieteam er alles aan hebben gedaan om een zo mooi mogelijk geluid te creëren. Ook dat valt tijdens het luisteren op, want er gebeurt van alles. Er zijn veel laagjes toegevoegd en dat maakt 5am Paradise een avontuurlijke plaat met genoeg replay-value.

Wil je Old Sea Bridage live aanschouwen dan is dat mogelijk. Want Ben Cramer komt namelijk begin volgend jaar naar Europa toe en brengt ook een bezoekje aan Amsterdam. Ik kan mij goed voorstellen dat deze muziek live nog beter tot z’n recht. Desalniettemin mag ik dit soort indie folk muziek wel. Ja, het aanbod van dit soort muziek is er tegenwoordig in overvloed, maar soms heb je uitschieters. 5am Paradise is als album zo’n uitschieter met een uitstekende productie, dromerige klanktapijt en fijn stemgeluid. Luisteren zou ik zeggen en laat je betoveren.

Uitgebracht door Nettwerk Music Group

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment