Logo Orange Flag Music 2023

Pat Green – Miles and Miles of You

Pat Green - Miles and Miles of You album cover

Texas country artiest Pat Green heeft een behoorlijke staat van dienst als muzikant. Sinds 1995 produceert hij albums en heeft het Amerikaanse publiek voor zich weten winnen. Hij verkocht meer dan twee miljoen platen en heeft inmiddels meer dan tien platen uitgebracht. Mij is deze artiest tot voor kort nog een onbekende, maar met Miles and Miles of You heb ik een prettige eerste kennismaking met zijn muziek.

Pat Green is dus niet zomaar de eerste de beste country artiest, maar heeft zich in het verleden bewezen. Hij trad op met grote artiesten zoals Willie Nelson, Kenny Chesney, Keith Urban en Dave Matthews en heeft drie Grammy nominaties op zak. Daarnaast werkt Green met grote Texas country artiesten zoals Randy Rogers, Jack Ingram, Aaron Watson en William Clark Green. Dit klinkt allemaal best indrukwekkend en ik begrijp na het luisteren van Miles and Miles of You waar de positieve kritieken vandaan komen.

Want deze plaat is simpelweg een heel mooi stukje Texas country muziek. Je merkt dat Pat Green met Miles and Miles of You wel veilig binnen de lijntjes kleurt, maar binnen deze lijntjes maakt hij een geweldige fitte indruk. Het is niet zo’n uitgebluste plaat van een oude country artiest die het als een moetje ziet, maar het klinkt juist allemaal heel bevlogen, energiek en vitaal. Het is genieten wat Green allemaal op deze plaat brengt.

Bij dit soort country artiesten van de oude garde ontbreekt nog wel eens de balans van up tempo en ballad nummers. Pat Green weet deze balans heel goed te brengen en laat geen steekjes vallen. Het klinkt allemaal heel evenwichtig en zowel de up tempo als ballad nummers zijn een plezier om naar te luisteren. Maar nogmaals, het kleuren wordt allemaal binnen de veilige lijntje gedaan en is ideaal voor een groot publiek.

Ik meen dat veel Nederlandse country muziek liefhebbers Pat Green kennen en best wat populariteit geniet. Miles and Miles of You is voor mij dus de eerste kennismaking en het nodigt uit om zijn eerdere werk te verkennen. Als de kwaliteit zoals deze plaat is staat mij veel moois te wachten. Pat Green zegt zelf dat hij zich in de late zomer van zijn muziek carrière bevindt en dat hij veel liefde voor het vak heeft, genoeg inspiratie heeft en nog lang niet aan stoppen denkt. Dat vind ik heel mooi om te horen en deze plaat is alleen maar het bewijs dat hij deze woorden nog steeds heel serieus neemt.

Uitgebracht door Pat Green Music / EMPIRE

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums