Logo Orange Flag Music 2023

Pete Mancini – Killing the Old Ways

Pete Mancini - Killing the Old Ways album cover

Het leven van veel mensen zullen de afgelopen jaren rigoureus veranderd zijn. Nieuwe hobby’s werden er gevonden en oude gewoontes werden verbroken. Dat zal ook het geval zijn geweest voor Americana troubadour Pete Mancini. Op nieuwe plaat Killing the Old Ways verslaat hij zijn oude gewoontes en doet dat op een zeer krachtige en energieke wijze.

Killing the Old Ways kwam een paar maanden geleden uit, maar kent zijn productie in de zomer van 2020. Hij bezocht in deze periode de Dial Back Sound studio om aan de plaat te werken. Pete Mancini betrok bij dit project een tweetal ervaren producers. Matt Patton van de Drive-By Truckers en Bronson Tew drukken zwaar hun stempel op deze plaat. Daarnaast doen Jay Gonzalez, ook van Drive-By Truckers, Jamison Hollister, Schaefer Lana, en Horace Willis op de plaat mee.

Het lijstje van namen is lang en dat hoor je aan Killing the Old Ways. Het is min of meer een rock plaat met veel jakkerend gitaargeweld, alhoewel Pete Mancini ook wel degelijk goed uit de voeten kan met ballads. Er is gezocht naar een juiste balans en dat is naar mijn mening zeker gevonden. De combinatie van uptempo rock nummers en ballads werkt goed.

Je vindt op Killing the Old Ways veel zware gitaren terug en dat is zeker te danken aan de producers. Maar dat siert de plaat niet alleen, want je hoort af en toe ook heel prettige violen, pedal steels en zelfs wat elektronische invloeden terug. Het blijft allemaal zeer krachtig en het is niet moeilijk om je aandacht erbij te houden. De plaat grijpt je beet en laat je niet meer los.

Pete Mancini is een ervaren artiest en heeft genoeg lof gekregen voor zijn muziek. Zo zijn diverse online muziek website zeer lovend over hem en maakte hij ook zijn televisie debuut bij het Amerikaanse programma Today in Nashville. Zijn ervaringen, zijn passie en zijn vakmanschap brengt hij mee op Killing the Old Ways en weet een grote indruk te maken die je lang zult nablijven.

Dat veel critici erg lovend zijn over Pete Mancini begrijp ik na het luisteren van Killing the Old Ways. Wat ik niet begrijp is waarom de stream cijfers achterblijven. Je zou denken dat mensen zijn muziek massaal luisteren. Dat is helaas niet het geval. En dat vind ik zonde, want deze plaat heeft alles wat een goede rock plaat moet hebben. Heb je interesse in wat ongecompliceerde zwaar aangezette rock muziek met hier en daar wat rustige ballads? Dan is Pete Mancini de man en zal je niet teleurstellen.

Uitgebracht in eigen beheer

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment