Logo Orange Flag Music 2023

Pete Yorn – Hawaii

Pete Yorn - Hawaii album cover

Singer / songwriter veteraan Pete Yorn had makkelijk een aantal jaren kunnen teren op zijn plaat Caretakers uit 2019. Maar zoals bij bijna iedereen in de wereld het geval was liepen dingen de afgelopen twee jaar anders. Pete Yorn bleek heel productief te kunnen zijn in pandemie tijd en bracht vorig jaar een covers plaat uit en dit jaar vond hij het tijd voor een hele nieuwe studioplaat, Hawaii genaamd.

Heel erg bekend ben ik niet met het oeuvre van deze muziek veteraan, maar heb jaren geleden erg veel plezier beleefd aan Break Up, een samenwerkingsplaat met Scarlett Johansson. Ja, echt waar de actrice Scarlett Johansson. Blijkt dat ze ook nog als een mooie songbird kan zingen. Maar daarna had ik vrij weinig aandacht meer voor z’n nieuwe platen, tot Hawaii.

Het is denk toch de cover die mij het meest deed interesseren in deze plaat. Azuurblauw water doet mij denken aan mijn reis naar de Malediven dus besloot ik de plaat maar een kans te geven. Ondanks dat er de laatste weken genoeg op de stapel ligt. En ik kan stellen dat ik gematigd positief ben over deze plaat van Pete Yorn. Ik krijg een beetje dat oude gevoel van Break Up terug.

Je merkt dat Pete Yorn de veteraan is op alternatieve muziek gebied. De nummers zitten simpelweg uitstekend in elkaar, alhoewel ik hier en daar toch wat saaie trage momentjes ervaar waar mijn aandacht ietwat verslapt. Maar dat maakt het geen slechte plaat en er blijven genoeg nummers over waar met plezier naar te luisteren valt.

Of ik vernieuwde interesse heb in de muziek van Pete Yorn weet ik niet goed. Hawaii is uitstekend, maar ik heb nu niet de behoefte om eerder werk uit z’n oeuvre te ontdekken. Wel merk je aan deze plaat dus dat Yorn het nog steeds in zijn vingers heeft en kwaliteit weet te leveren. Met schone subtiele inkleuring van de nummers en een gaaf licht stemgeluid weet hij er iets moois van te maken. Blijft knap om zo verfrissend te klinken na ontzettend veel platen.

De cover van Hawaii komt verrassend genoeg niet uit Hawaii maar uit de San Fernando Valley. De boodschap die Pete Yorn wil meegeven aan de luisteraar is dat waar je ook bent, als je vrede in jezelf vindt dan kun je een goed bestaan leiden overal op de wereld. En dat hoeft dan niet helemaal in verre bestemmingen te zijn. Dat is een hele mooie boodschap van Pete Yorn en ik kan daar in meegaan. Deze plaat is niet helemaal perfect, maar heeft zo z’n momenten. Ik koester deze momenten en zullen hier nog een tijdje bijblijven.

Uitgebracht door Shelly Music

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment