Logo Orange Flag Music 2023

The Barlow – New Year, Old Me

The Barlow - New Years, Old Me album cover

Vorig jaar was ik uiterst positief over debuutplaat Horseshoe Lounge van Colorado country band The Barlow. Ik vertelde in de recensie over dit album dat ze de potentie hebben om veel groter te worden. Dat groter worden gaat ze aardig goed af als je ziet met wie ze de laatste tijd op het podium spelen. En dan ook nog eens een hele snelle uitstekende opvolger uitbrengen in de vorm van New Year, Old Me. The Barlow mag wat mij betreft groots opgemerkt worden door country muziek.

New Year, Old Me doet in principe niet vrij veel anders dan debuut Horseshoe Lounge. Het bevat wederom een zeer prettige blend van Texas country, red dirt country, outlaw country en Southern rock. Dat zijn aardig wat genres, maar je hoort het echt allemaal terug op deze plaat. Deze mooie blend van allerlei genres zorgt ervoor dat The Barlow wel een eigen geluid produceert.

Zijn er dan weinig veranderingen op te merken als je New Year, Old Me gaat vergelijken met het debuut? Weinig, maar er is wel duidelijk iets wat The Barlow veranderd heeft op hun nieuwe album. Je hoort dit keer vooral meer gitaarsolo’s dan bij het debuut het geval was. Frontman Shea Boyton en Brad Johnson hebben zich helemaal uitgeleefd op het gitaarwerk en siert deze plaat voor mij het meest.

The Barlow kijkt vooruit en doet dat op een zeer krachtige manier. Met twee platen op zak zijn ze klaar om op het podium mensen te overtuigen van hun muziek. Zoals aangegeven spelen ze tegenwoordig met grote artiesten van naam binnen country muziek. Zo openden ze shows voor Cody Canada and the Departed, Jaime Wyatt, Micky and the Motorcars en Read Southall Band. Daarnaast speelden de band met Mike and the Moonpies, een van de smaakmakers van alternatieve country muziek.

Het is duidelijk dat The Barlow op een missie is en naam binnen de Amerikaanse country wereld wil maken. Dat doen ze naar mijn mening uitstekend als ik naar de platen luister. Met een mooie blend van allerlei genres binnen het country muziek spectrum weten ze een hele goede en krachtige indruk te maken. Helaas is het niet zo’n band die even naar Europa komt voor een paar shows. Ze zullen het vooral binnen de States houden. Gelukkig hebben wij het studiowerk om naar te luisteren, dat verzacht al heel wat gemis van live optredens. New Year, Old Me onderscheidt zich van de rest en doet dat met genoeg memorabele momenten.

Uitgebracht E Squared Records

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment