Logo Orange Flag Music 2023

Rattlesnake Milk – Chicken Fried Snake

Rattlesnake Milk - Chicken Fried Snake album cover

Een nieuwe plaat uitbrengen net voor de kerstdagen, je moet het maar durven. Ik begrijp er niet veel van omdat de meeste mensen toch wel wat anders te doen hebben. Niet ik overigens en ben maar al te blij met nieuwe albums. Rattlesnake Milk heeft het aangedurfd en brengt Chicken Fried Snake uit. En met de muziek zit het helemaal goed.

Rattlesnake Milk is een country band van het zuidelijke platteland in de Amerikaanse staat Texas. Onder leiding van frontman Lou Lewis maken ze heerlijke authentieke country muziek met duidelijk invloeden uit het oude westen van de States. Samen met de hulp van Corey Alvarez, Eric Pawlak en Andrew Chaves zijn ze klaar om de rest van Amerika te veroveren.

Dat doet Rattlesnake Milk met Chicken Fried Snake naar mijn mening naar behoren. De plaat luistert zeer prettig weg en je merkt dat het authentieke lui zijn met een passie voor hun thuisstaat Texas. Je hoort het nadoen van coyote geluiden en de muziek refereert heel goed naar het platteland van vroeger. Ze hebben deze ouderwetse sfeer heel goed weten samen te vangen in de studio.

Daarnaast heeft Lou Lewis een geweldig stemgeluid en past perfect bij de muziek. Het doet zo nu en dan denken aan een andere hedendaagse country held zoals Charley Crockett. Je merkt dat Lou Lewis ook met zijn vocals heel authentiek is en het oude westerse sfeertje heel goed weet te brengen.

Rattlesnake Milk is wat dat betreft het echte werk als het aankomt op country muziek. Geen gepolijste nummers, maar heel strak ingespeeld met genoeg steel gitaren om dit allemaal nog meer eens te versterken. De band doet wat dat betreft alles goed en weten een memorabele plaat neer te zetten en dat zo tegen het eind van het jaar. Complimenten.

Of deze heren het echt groot gaan maken dat blijft natuurlijk de vraag. De strategie om een plaat op dit moment uit te brengen is niet heel subtiel. Zoals gezegd heb ik er weinig moeite mee, maar dat komt omdat ik altijd overal muziek kan luisteren. Niet iedereen is natuurlijk zo en ik denk dat Rattlesnake Milk alleen de echte hardcore fans weten te bereiken met Chicken Fried Snake. Het begin van 2023 brengt weer van alles nieuws en ik denk dat deze plaat een beetje zal gaan ondersneeuwen. Desalniettemin, als je van sfeervolle country muziek houdt dan mag je deze band niet missen. Vind wat tijd vrij en je zult nog net even een pareltje meepakken.

Uitgebracht door Feel So Good Records

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment