Logo Orange Flag Music 2023

Rev J Mikhael Smith and the Brimstone Miracle – Dogwood Winter

Rev J Mikaehl Smith - Brimstone Miracle, Handsome Humbles, Dogwood Winter album cover

Tussen de vele albums van bekende naam die vorig jaar werden uitgebracht zaten er ook een paar artiesten bij die mij geheel onbekend waren. Een van die artiesten is Josh Smith, beter bekend als Rev J Mikael Smith and the Brimstone Miracle. Samen met zijn band The Handsome and the Humbles maakt hij “Garage Americana muziek”.

Met het luisteren van zijn EP Dogwood Winter hoor ik veel het gebruik van fiddle en banjo. Opener 10:18 is hier een goed voorbeeld van en meteen een van de hoogtepunten. Ongelofelijk mooi hoe de verschillende instrumenten worden vermengd. Het is een nummer dat voornamelijk over de dood gaat. Niet heel opbeurend allemaal, maar onlosmakelijk onderdeel van het leven.

Certain Expectations begint met een glinsterende fiddle en gaat verder met onderdrukkende drums en banjo klanken. Je hoort hier echt Smith zijn band The Handsome and the Humbls aan het werk. Ze drukken hun stempel met een rijk en up-tempo geluid.

Dogwood Winter is kort, maar sterk de gehele 18 minuten. De songteksten zijn zeer plechtig en adresseren levensproblemen aan zoals dood en verslaving. Desalniettemin is dit het soort muziek dat je kan verwachten van het Americana genre. Het is divers en heeft een bepaalde unieke klanken. Het concurreert in ieder geval makkelijk met andere zwaargewichten binnen het genre.

Ondanks het grote aanbod in de Americana markt heb ik veel genoten van Dogwood Winter. Het is altijd leuk om nieuwe en onbekende muziek te ontdekken in de grote stapel die elke week uitkomt. Josh Smith is wat dat betreft een zekere meerwaarde en een veelbelovende opkomende artiest. Ik kan niet wachten om meer te horen van deze Reverend / eerwaarde.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment