Logo Orange Flag Music 2023

Roland Roberts – So It Goes

Roland Roberts - So It Goes album cover

De tijd vliegt en dat geldt ook voor Alaska Americana troubadour Roland Roberts. Bracht hij vorig jaar met veel enthousiasme zijn debuutplaat All About Timing uit, een jaar later is het tijd voor een opvolger. Het muziek produceren moet hem zo bevallen zijn dat hij na het uitbrengen van zijn debuut direct doorschakelde naar een nieuwe plaat. So It Goes is de naam van deze nieuwe plaat en wederom aardig indrukwekkend te noemen.

In mijn recensie van All About Timing gaf ik aan dat Roland Roberts niet zulke grote golven zou gaan maken binnen de Americana wereld. Dat deed het ook niet, maar dat heeft hem er niet van weerhouden om snel met een opvolger te komen. Dit soort platen zijn vooral geschikt voor de Americana fijnproever en bereiken niet zo snel een groot publiek.

Dat vind ik aan de ene kant jammer, want net zoals All About Timing heeft So It Goes ook zeker zijn momenten. Roland Roberts heeft in de tussentijd een leuke band om zich heen verzameld en dat hoor je af aan de productie van deze plaat. Je hoort daardoor ook van alles gebeuren en er is vooral niet ingehouden met het instrumenten gebruik.

So It Goes heeft een heel mooi instrumenten palet waar van alles in terug te horen is. Met name komt de pedal steel veel terug, maar ook instrumenten zoals accordeon, mond harmonica, blazers, gitaren, drums en fiddles kleuren de plaat heel mooi in. Roland Roberts mag buiten de Alaska Americana scene dan niet zo bekend zijn, hij heeft het wel voor elkaar gekregen om vakkundige muzikanten bij dit project te betrekken.

Heeft Roland Roberts ook nog wat te vertellen op So It Goes? Ja, het wordt duidelijk tijdens het luisteren dat Roberts een interessant leven heeft waarin van alles gebeurt. Zo mijmert hij natuurlijk over zijn liefdesperikelen, maar laat hij ook horen dat hij kan veranderen ondanks zijn slechte manier van leven. Daarnaast wordt het duidelijk dat Roland Roberts single is en dat vind hij zelf helemaal nog niet zo slecht.

Ik was met All About Timing al overtuigd van de talenten van Roland Roberts en met So It Goes worden zijn talenten nogmaals bevestigd. Het is geen plaat dat uit je speakers knalt, maar heeft een rustig en aangenaam tempo. Jammer dat dit soort Americana muziek niet wat meer bekendheid krijgt, want alles zit gewoon heel goed in elkaar en doet niet veel slechts. Roland Roberts bewandelt met zijn muziek het goede pad en er valt genoeg moois uit te halen. Hopelijk behoudt hij de inspiratie en kunnen we de aankomende jaren nog veel meer verwachten van deze creatieve Americana muzikant uit Alaska.

Uitgebracht in eigen beheer

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment