Logo Orange Flag Music 2023

Sarah Siskind – Modern Appalachia

Sarah Siskind - Modern Applachia album cover

Een klein uurtje je helemaal laten meevoeren naar de Amerikaanse Appalachian? Dat kan met de nieuwe plaat van Sarah Siskind genaamd Modern Appalachia. Een perfecte folkplaat om even helemaal tot rust te komen.

Siskind komt van origine uit North Carolina, maar begeeft zich al een tijdje in de kringen van country mekka Nashville. Daar maakt ze al jaren carrière en schreef nummers voor onder andere Alison Krauss. Ook worden haar nummers gebruikt voor televisie programma’s zoals Pretty Little Liars en Akward, waar ze veel bekendheid mee geniet. Modern Appalachia is haar derde solo album die ze overigens helemaal zelf heeft geproduceerd.

Op Modern Appalachia zet Siskind een gloedvolle en warme sfeer neer. Een sfeer met een productie in de vorm van aangename gitaarsolo’s en de zacht fluwelen stem die Siskind rijk is. Die geweldige gitaarsolo’s zijn terug te vinden op nummers zoals Carolina, The One, In the Mountains en Danny. Haast doen deze gitaarsolo’s denken aan de soloplaten van Mark Knopfler.

Modern Appalachia is een plaat die bijna een uur duurt, maar zo’n uur is snel voorbij. Zoals eerder gezegd brengt deze plaat je helemaal tot rust en reis je naar de plain fields en ruwe gebergte van de Appalachian, een gebied in het oosten van Amerika dat strekt van de staat Georgia tot Maine.

Sarah Siskind heeft met Modern Appalachia een prachtige plaat afgeleverd die een mooie toevoeging is aan haar oeuvre. Ze richt zich met deze plaat vooral op een doelgroep die houdt van folkachtige muziek en vloeit rijkelijk met beheersende schurende gitaren en een attractieve liefdevolle stem. Prima plaat.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums