Logo Orange Flag Music 2023

Seafret – Wonderland

Seafret - Wonderland album cover

Seafret is een indie band uit de stad Bridlington in Engeland. Bandleden Jack Sedman en Harry Draper vormden de band in 2011 en hebben groot succes met hun muziek. In 2016 werd met succes het debuut Tell Me It’s Real uitgebracht. En vier jaar later in 2020 volgde Most Of Us Are Strangers. Nieuwe plaat Wonderland is Seafret buiten de gebaande paden, zoals ze aangeven.

Waarom Seafret zoveel succes heeft komt met name door social media. Via TikTok ging het nummer Atlantis van hun debuut viraal en zo kregen ze aandacht van heel de wereld. Maar liefst 1.7 miljard bekijks werden er behaald. Ook op stream platformen hebben deze vrienden succes, met meer dan 400 miljoen streams op Spotify.

Tot voor kort kende ik Seafret nog niet. Ik ben niet meer actief op social media platformen zoals Facebook en Instagram en al helemaal niet op TikTok. Toch kreeg ik interesse in Wonderland, omdat het album wordt uitgebracht door platenlabel Nettwerk Music. Zij hebben altijd interessante bandjes in hun line-up, vandaar dat ik dit de afgelopen weken de kans heb gegeven.

Heel eerlijk moet ik bekennen dat Wonderland mij laat glimlachen. Niet omdat het album zo ingenieus is, maar het klinkt allemaal zo zoet en catchy. Het laat mij glimlachen, omdat dit soort muziek ongecompliceerd is en je niet veel moeite hoeft te doen om er een leuke tijd mee te beleven. Dit album is makkelijk in alle opzichten en doet wat het moet doen, entertainen.

Na Wonderland de afgelopen weken veel te hebben geluisterd begrijp ik waarom Seafret met hun muziek zoveel succes heeft op social media. Het is muziek voor de jeugd. Niet moeilijk, makkelijk op te pakken en zonder zorgen luisteren. Met opbeurende drums, hier en daar wat gitaren en piano’s, is dit album zonder twijfel gemaakt voor de massa.

Of Seafret met Wonderland echt buiten de gebaande paden gaat zal goed mogelijk zijn. Ik ben niet bekend met eerdere albums en heb daar eigenlijk ook geen interesse in. Zoals gezegd, zoet en catchy, soms is dit soort indie pop leuk om naar te luisteren. Het album staat vol met potentiële hitjes en duidelijk wordt dat ze daar naar zoeken. Natuurlijk willen deze vrienden opnieuw gaan scoren op social media. Ik laat het bij deze plaat en misschien kan ik besluiten om zomaar een nieuw album in de toekomst weer eens op te zetten, wie weet. 

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment