Logo Orange Flag Music 2023

Shadwick Wilde – Forever Home

Shadwick Wilde - Forever Home album cover

Shadwick Wilde is een man van de wereld. Hij heeft zijn thuisbasis in Louisville, Kentucky, maar trok al op jonge leeftijd de wijde wereld in. In zijn tienerjaren kwam hij terecht in Amsterdam, maar wist ook een tijdelijke thuis te vinden in grote wereldsteden zoals San Francisco en Havana. Als onderdeel van de band Quiet Hollers is er succes, maar ook als soloartiest weet deze wereldburger naam te maken.

Echter heeft het wel even moeten duren voordat Shadwick Wilde weer iets als soloartiest uitbrengt. Zijn eerste soloalbum Unforgivable Things kwam namelijk uit in 2010. Nu jaren later besloot hij opnieuw solo te gaan en zijn band Quiet Hollers even te laten voor wat het is. Resultaat is de volwaardige nieuwe studioplaat Forever Home.

Forever Home is een vrij positieve plaat en Shadwick Wilde besteedt hier veel aandacht aan de zachte kanten van het leven. Denk aan aspecten zoals verbinding met elkaar, muziek, natuur en familie. Maar ook worden de mindere kanten van het leven op deze plaat belicht zoals angsten, depressies en de steeds slechtere en donkere staat van de wereld.

De teksten zijn indrukwekkend, maar de muzikale inkleuring vind ik nog indrukwekkender. De basis van de meeste liedjes op Forever Home ligt bij de akoestische gitaar. Maar het akoestische gitaarspel wordt bijgestaan door andere mooie instrumenten zoals drums, piano’s en strijkers. Het is prachtige Americana van hoog niveau.

Omdat Shadwick Wilde vroeger in Nederland woonde heeft hij een bepaalde liefde voor ons land ontwikkeld. Niet heel vreemd dat hij dan ook graag naar Nederland komt om shows te geven. Dat deed hij al veel met zijn band Quiet Hollers en ook deze maand kun je hem solo bewonderen op verschillende podia in het land en genieten van zijn geweldige muziek.

Forever Home is knappe Americana en heel eerlijk gezegd kan ik geen opvuller vinden. Shadwick Wilde weet heel goed waar hij mee bezig is en je hoort aan dit album een en al ervaring en vakmanschap. De liedjes zijn geproduceerd met een grote dosis liefde en passie. Of deze reislustige muzikant nog zo lang gaat wachten met het produceren van nieuw solowerk valt te bezien. Maar met dit album kan hij bij mij in ieder geval niet stuk. Ik ben overtuigd.

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment