Logo Orange Flag Music 2023

Stars – From Capilton Hill

Stars - From Capelton Hill album cover

Stars is een indie pop band met jarenlange ervaring. Ze weten elke plaat wel te verrassen met een aantal toppers. Toch merk ik tijdens het luisteren van eerdere platen van Stars dat er enige consistentie ontbreekt. De toppers worden afgewisseld met een aantal flauwe nummers. Met From Capilton Hill wordt dit naar mijn mening op fantastische wijze doorbroken.

From Capilton Hill bestaat alleen maar uit top nummers en vind ik makkelijk kunnen staan naast doorbraak album In Our Bedroom After the War uit 2007. Ja, dat is alweer even geleden en dat maakt het des te knapper om 15 jaar later het niveau nog zo hoog te houden. From Capilton Hill is een geweldige luistertrip en boeit tot de laatste noot.

Wat From Capilton Hill zo knap maakt zijn de wonderschone melodie├źn. Daar staat Stars bekend om. Maar het is op deze plaat nog meer genieten dan normaal en dat in iets meer dan veertig minuten. De prachtige melodie├źn maken deze plaat heel dansbaar en opbeurend, ondanks dat het de productie had tijdens de pandemie. Stars weten een manier te vinden om lichtpuntjes te brengen aan de luisteraar in deze donkere tijden.

Dat de muziek naar perfectie streeft doen de stemgeluiden dat ook. Ik vind het altijd heerlijk om de stem van frontman Torquil Campbell te horen. Het raakt je tijdens het luisteren op een zeer warme wijze. En zoals bekend van Stars platen komt ook het hemelse stemgeluid van Amy Millan voorbij. Ze weten het op From Capilton Hill in een juiste balans te brengen en maken het als duo het geheel heel dynamisch.

De band worstelt met het feit dat we in 2022 zijn aan beland. Daar bedoel ik mee dat ze moeilijk kunnen rondkomen van een paar miljoen streams op stream platformen. Let op dat je voor zo’n 400.000 streams per nummer 1000 dollar ontvangt. Dat is natuurlijk helemaal niets vergeleken met wat de kosten zijn van het opnemen van de muziek en het toeren. En de pandemie helpt dit probleem natuurlijk niet erg mee.

Stars heeft zelfs op het punt gestaan om te stoppen. Dat is nog niet gebeurd en daar mogen de fans blij mee zijn. Deze band weet toch elke plaat weer opnieuw te betoveren en de energie en passie is duidelijk nog steeds hoorbaar. Daarom hoop ik dat ze nog lang zullen doorgaan in deze formatie. De formule werkt ontzettend goed en ook op From Capilton Hill zijn ze in topvorm en vol met inspiratie. Consistent waren de vorige platen eerlijk gezegd niet, maar met deze plaat hebben ze het voor elkaar gekregen.

Uitgebracht door Last Gang Records / MNRK Music Group

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment