Logo Orange Flag Music 2023

Stephanie Quayle – Stephanie Quayle

Stephanie Quayle

Stephanie Quayle is na drie jaar terug met nieuwe muziek. Ik was gematigd positief over haar vorige EP If I Was a Cowboy. Ik hoorde aan deze EP duidelijk dat deze dame potentie heeft, maar verder dan leuke mainstream country kwam ik niet. Toch was ik wel enthousiast om te vernemen dat Stephanie Quayle dit jaar een nieuwe plaat zou uitbrengen. Dat is inmiddels gebeurd en wederom heb ik weinig te klagen.

Nee, het overdonderd niet. Maar dat doen vrouwelijke Nashville country artiesten zoals Carly Pearce en Maren Morris ook niet echt bij mij. Het is allemaal redelijk voorspelbaar en de country accenten qua instrumentatie zijn minimaal. Ook Stephanie Quayle zoekt met deze nieuwe plaat de mainstream kant op, zoals haar eerdere platen.

Ook de hele cyclus van dit album uitbrengen straalt mainstream uit. Tegenwoordig is het helemaal hip en trendy om heel veel singles van te voren uit te brengen. Dat heeft Stephanie Quayle ook gedaan. Dat vind ik jammer, want dat verslapt het luisterproces van het album zelf. Ik probeer altijd zoveel mogelijk singles te vermijden, zodat ik tijdens het luisteren van het album helemaal blanco begin zonder nummers te kennen. Dat maakt de luisterervaring naar mijn mening veel interessanter.

Stephanie Quayle heeft de afgelopen jaren met haar muziek toch redelijk wat mensen weten te raken. Dat is niet heel verwonderlijk, want de productie van haar muziek klinkt heel erg clean en netjes. Zo ook op deze plaat. Ja, het is muziek voor de massa, maar wel een soort dat niet helemaal plat geproduceerd is. Je hoort duidelijk nog de instrumenten die er zijn gebruikt.

Niet alleen de luisteraar is positief over Stephanie Quayle, dat zijn ook de critici. Billboard, Rolling Stone en CMT zijn zomaar wat namen met veel positieve bewoordingen over deze dame. Naar mijn mening geheel terecht en met deze plaat zal ze ongetwijfeld wederom in het zonnetje worden gezet. Zoals gezegd mankeert er helemaal niets aan de muziek.

Stephanie Quayle heeft met deze plaat een paar sterke hits te pakken, dat is één ding dat zeker is. Of ze daadwerkelijk gaat doorbreken bij het grote publiek is afwachten. Ze maakt met deze plaat duidelijk dat ze verdient om naast de grote vrouwelijke country artiesten van dit moment te staan. Alhoewel het binnen de mainstream niet alleen gaat om een goede country plaat afleveren. Desalniettemin hoor ik uitstekende kwaliteit in de muziek van Stephanie Quayle. Nu is de luisteraar aan zet.

Uitgebracht door Big Sky Music Group

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment