Logo Orange Flag Music 2023

Stephanie Quayle – On the Edge

Stephanie Quayle - On the Edge album cover

Nashville’s Stephanie Quayle kan je bekend in de oren klinken, want ik besprak eerder haar EP If I Was a Cowboy en haar titelloze plaat van eerder dit jaar. Fantastische albums en af en toe luister ik ze nog. Gewoon omdat het zulke fijne country muziek is. Deze dame is geen stilzitter en brengt nog even voor het einde van het jaar een nieuwe plaat uit genaamd On the Edge.

Ze kan immers uit genoeg inspiratie putten om liedjes te schrijven. Er is in haar leven namelijk veel gebeurd. 13 jaar geleden kwam de liefde van haar leven om bij een vliegtuig crash. Een groot drama natuurlijk, maar wat nog erger was dat Quayle erachter kwam dat deze zogenaamde liefde van haar leven een andere relatie had met een vrouw. De jaren die volgden verwoestten bijna haar leven, maar ze hield zich sterk en kwam er beter uit.

On the Edge gaat met name over deze turbulente tijd waar ze het trauma, verlies en pijn verwerkt in de teksten. Het resulteert wederom in een set sterke overtuigende liedjes waar Stephanie Quayle straalt als nooit tevoren. Heel knap om na eerder dit jaar al een uitstekende plaat te hebben uitgebracht nogmaals zo snel het kunstje te vertonen.

De muziek van Stephanie Quayle kenmerkt zich op een manier dat de liedje heel toegankelijk zijn en makkelijk in het gehoor liggen. Daarnaast heeft ze een geweldige stem waar veel vrouwelijke country artiest jaloers op mogen zijn. Ik verbaas mij erover maar de albums van deze dame gaan hier maar niet vervelen en blijven in de rotatielijst staan. Ik blijf terugkeren naar de muziek van Quayle en dat zijn alleen maar goede signalen.

Stephanie Quayle is de laatste jaren aanbeland in rustig vaarwater waar ze zich helemaal kan focussen op haar muziek. Nashville is haar vaste stek en ze heeft in Amerika inmiddels al aardig wat naam gemaakt. Dat is te merken als je naar de stream cijfers kijkt, maar ze is ook bekend geworden door haar deelname aan de Grand Ole Opry. Ze heeft al meerdere avonden op het podium gestaan van de Opry. Zegt mij genoeg over de kwaliteit en talenten van Quayle. 

Desalniettemin is On the Edge als album er eentje om te onthouden en te blijven luisteren. Stephanie Quayle begint zo’n beetje één van mijn favorieten country artiesten uit Nashville te worden omdat ze authenticiteit uitstraalt. Niet heel raar want ze is in de staat Montana opgegroeid op een ranch. Dat leven komt heel goed over in haar muziek. Overtuigend, krachtig en sterk zijn mooie woorden om dit album en Stephanie Quayle samen te vatten. Niets meer aan toe te voegen.

Uitgebracht door Big Sky Music Group

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment