Logo Orange Flag Music 2023

Steve Wallis – Nothing Stays the Same Way for Long

Steve Wallis - Nothing Stay the Same for Long album cover

Steve Wallis is een Aussie en komt uit Byron Bay. Hij maakt folk singer / songwriter liedjes op een hele gevoelige manier. Zijn muziek speelde hij door heel Australië, voordat hij in 2014 besloot om naar Parijs te verhuizen. Nu, maar liefst acht jaar later is hij klaar om zijn schrijfsels en liedjes aan het grote publiek te laten horen met debuutplaat Nothing Stays the Same Way for Long.

Het eerste wat direct opvalt aan deze plaat zijn de luchtige teksten. Je komt er snel genoeg achter tijdens het luisteren dat Steve Wallis een ware romanticus is met veel gevoelens. Nothing Stays the Same for Long staat volgepakt met ontroerende liefdes liedjes. Het is zo cliché als wat, maar het werkt wonderbaarlijk wel en levert hoogwaardige kwaliteit op.

Eén van de uitblinkers op Nothing Stays the Same for Long is ongetwijfeld opener The Loneliest. Ja, het perfecte breekbare liefdes liedje wat gaat over een liefde die niet beantwoord wordt. Onbeantwoorde liefde maken je eenzaam en alleen en dat is precies waar dit liedje overgaat. Gelijk een hele mooie binnenkomer en laat de muzikale talenten van Steve Wallis direct horen.

Naast dat de teksten volledig over de liefde gaan is de muzikale inkleuring zeker ook het vermelden waard. Naast de intieme teksten is ook de muzikale inkleuring zeer intiem en ingetogen gehouden. Je hoort met name de akoestische gitaar en drums veel z’n werk doen. Maar ook komen er hier en daar mondharmonica’s, piano’s, violen en steel gitaar langs, alhoewel in beperkte mate.

Ik heb mij ontzettend veel vermaakt met Nothing Stays the Same for Long. Het folk en singer / songwriter genre luister ik al jaren en er kunnen van mij niet genoeg van dit soort artiesten zijn. Steve Wallis mag dan één van de zovelen zijn, maar deze plaat maakt hij op mij grote indruk. Hij laat zich met zijn muziek duidelijk onderscheiden van de rest en brengt een uniek geluid binnen het genre.

Steve Wallis is een naam om te onthouden en Nothing Stay the Same for Long moet je zeker een kans geven. Ja, het klinkt allemaal zeer ingetogen en er zijn weinig up-tempo momenten te vinden, maar ik houd ervan. Het brengt je even helemaal tot rust en niets moet alles mag. Dit soort folk albums zijn altijd een waar plezier om te luisteren. Sommige zijn net even wat beter dan andere en dit keer met deze Aussie valt het kwartje net de goede kant op. Zeker een luisterbezoekje waard, want je gaat hier ontzettend veel waardevols uithalen.

Uitgebracht in eigen beheer

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment