Logo Orange Flag Music 2023

Svante Sjöblom – Telling Lies

Svante Sjöblom - Telling Lies album cover

Svante Sjöblom is een singer-songwriter uit Zweden. Hij is niet heel productief met het uitbrengen van nieuwe albums. In 2008 kwam hij met zijn debuutplaat en vorig jaar was daar pas de opvolger Before It Breaks. Gelukkig is er wel genoeg inspiratie gevonden om snel te schakelen en een nieuw album te produceren, met Telling Lies als resultaat.

De plaat van vorig jaar werd geproduceerd in de werkruimte van Svante Sjöblom ergens in de natuur, ver in het zuiden van Zweden. Het was hem blijkbaar zo goed bevallen dat ook Telling Lies dezelfde productie kent. Ook aan dit album werd hard gewerkt, ver weg van de bewoonde wereld met alle rust en vrede van de natuur.

Svante Sjöblom is al een aardig tijdje actief als muzikant en is al jaren intensief aan het toeren om zijn muziek ten gehore te brengen. Dat brengt zo zijn verleidingen mee en hij kreeg te maken met een drankverslaving. Maar de afgelopen jaren kwam hij tot nieuwe inzichten en besloot om helemaal te stoppen met de drank. Uiteindelijk een hele goede keuze geweest.

Voor Telling Lies heeft Svante Sjöblom besloten om niet meer vast te houden aan zijn geliefde blues genre. Het album luistert veel meer als Americana muziek en kun je meer zien als een blend van diverse genres. Toch blijft het fundament de blues, maar er worden op dit album vrienden gemaakt met genres zoals folk, country, soul en jazz.

Telling Lies straalt in alles rust uit. Het album wordt netjes ingekleurd met subtiele instrumenten zoals de akoestische gitaar, drums, banjo’s en verschillende soorten blazers. Je merkt echt tijdens het luisteren dat Svante Sjöblom zijn werkruimte in de natuur optimaal heeft gebruikt. Het kabbelt allemaal heerlijk voort zonder dat er grootse gebaren worden gemaakt.

Svante Sjöblom heeft met Telling Lies ontzettend sterk liedjesmateriaal om zijn shows een mooie invulling te geven. Zijn demonen zijn overwonnen, hij heeft een nieuwe manier van leven en dat levert gewoon hele sterke muziek op. Heb je interesse in Americana met een langzaam kalm tempo, dan is het album het luisteren meer dan waard. Prachtige plaat waar je heel lang plezier van gaat hebben.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment