Logo Orange Flag Music 2023

Teddy Thompson – Heartbreaker Please

Teddy Thompson - Heartbreaker Please album cover

Teddy Thompson kan als een gevestigde naam worden gezien binnen de (country) pop wereld. Sinds 2000 maakt hij albums en niet geheel zonder succes. De Britse muzikant brengt met de nieuwe plaat Heartbreaker Please zijn eigen break-up ten gehore. Dit resulteert in korte maar effectieve popliedjes.

Teddy Thompson inspiratiebronnen zijn divers te noemen. Van de jaren 50 country artiesten zoals Hank Williams tot bijvoorbeeld het populaire Crowded House uit de jaren 80. Dit hoor je ook op Heartbreaker Please terug. Niet de oude country van Hank Williams, maar vooral de pop uit de jaren 80. Van het mega hitgevoelige titelnummer Heartbreaker Please tot het dansbare Why Wait.

Heartbreaker Please is dus een break-up album geworden waar Teddy Thompson zelf het onderwerp van is. Meestal is hij diegene die voor gebroken harten zorgt, maar dit keer zijn de rollen omgedraaid. Waarom wachten om mijn hart te breken zingt hij op eerder genoemde Why Wait.

Liefde is een terugkerend thema op Heartbreaker Please. Zo geldt dat voor het nummer It’s Not Easy. Een nummer die meteen in de Amerikaanse honky tonks kan worden gespeeld. Thompson heeft op dit nummer moeite zijn liefde voor zich te winnen, terwijl hij van alles probeert.
Op Brand New komt zijn gebroken hart weer tevoorschijn. Alles is nieuw voor hem. Een nieuwe auto, een nieuwe fiets en een nieuw meisje. Toch verlangt hij nog terug naar zijn oude liefde. Het nummer is een ballad en brengt evenwicht tussen de uptempo pop nummers.

Teddy Thompson heeft met Heartbreaker Please een aangename plaat gemaakt. Veel invloeden uit de jaren 80 pop zijn erg merkbaar. Korte dansbare popliedjes voeren hier de boventoon. Niet altijd met optimistische teksten. Wat wil je ook na een scheiding van een liefde waar je nog steeds van houdt. Conclusie is dat het uiteindelijk wel een fijne plaat is geworden. Een plaat die niet hele hoge ogen gaat gooien, maar waar je best een half uurtje van je tijd aan kan besteden.

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment