Logo Orange Flag Music 2023

The Bombadils – Dear Friend

The Bombadils - Dear Friend album cover

The Bombadils zijn een Americana duo uit Canada. Luke Fraser en Sarah Frank ontmoette elkaar in 2009 tijdens hun studieperiode in Montreal. Ze konden het gelijk met elkaar vinden en besloten muziek te gaan maken. Dat deden ze en in 2015 werd een eerste plaat uitgebracht Grassy Roads, Wandering Feets. Dit werd snel opgevolgd met een nieuwe plaat genaamd New Shoes. Nu na zeven jaar is er de derde plaat Dear Friend.

Laten we eerst stellen dat The Bombadils in Canada best redelijk positieve recensies krijgt voor hun platen. Zo won New Shoes de Folk Music Ontario Award en werd genomineerd voor twee Canadian Folk Music Awards. Daarnaast zijn recensenten van over de gehele wereld lovend over het duo.

Dit alles vraagt natuurlijk om beluisterd te worden. Dat is dan ook wat ik de afgelopen week veel heb gedaan. Ik begrijp ontzettend goed waarom Canada The Bombadils in hun armen sluit. Dear Friend is hele nette delicate Americana muziek waar eigenlijk alles goed aan is. De productie is kleurrijk en je merkt dat dit duo er twee zijn van de details en perfectie.

Als je deze website al wat langer volgt dan heb ik een zwak voor strijkers en getokkel. Dat is precies wat je te horen krijgt op Dear Friend. En er wordt niet schaars gedaan met violen, akoestische gitaar en banjo’s. Het staat er namelijk vol van en elk nummer wordt geweldig ingekleurd met dit soort instrumenten. You gotta love it.

Ik begrijp het, dit soort muziek is niet voor iedereen. Je moet van zachte muziek houden om Dear Friend te kunnen waarderen. Het is Americana muziek van het lichte soort en dat is simpelweg niet voor iedereen weggelegd. Zeker als je van Americana met een rock tintje houdt dan hoef je The Bombadils niet te proberen. Dit is het type Americana voor de gevoelige luisteraar.

En ja, ik ben er zo één. Bands zoals Watchhouse, The Lowest Pair, Chatham Rabbits, Pharis & Jason Romero en The Bombadils zijn naar mijn mening allemaal geweldige lichte Americana bands. Ze produceren muziek vanuit het hart met veel passie en gevoel. Maar vooral wordt er niet druk gedaan en blijft de muziek in rustig vaarwater. Dat is precies waar ik meestal naar op zoek ben als ik muziek luister. 

Daarom ben ik een tevreden muziek luisteraar als ik albums zoals Dear Friend voorbij hoor komen. The Bombadils weten hier de juiste snaar te raken waardoor ik nimmer verveeld raak met het consumeren van albums. Het is allemaal niet nieuw, maar telkens dit soort muziek horen in een iets ander jasje, geen probleem. Dus, gevoelige Americana luisteraar, ga je gang en geef deze pure Canadese muzikanten een kans. Je zult met een voldaan gevoel de hele reis van dit album tot je nemen.

Uitgebracht in eigen beheer

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums