Logo Orange Flag Music 2023

The Kooks – 10 Tracks to Echo in the Dark

The Kooks - 10 Tracks to Echo in the Dark album cover

The Kooks zijn terug met alweer hun zesde studio plaat genaamd 10 Tracks to Echo in the Dark. Ze houden het al een aardig tijdje uit, alhoewel er wel wat veranderingen zijn in de line-up. Maar frontman Luke Pritchard blijft de vaste kracht achter de band en gaat nergens heen. Ook op deze nieuwe plaat laat hij zich weer duidelijk gelden.

De band is inmiddels een zekerheidje binnen Groot-BrittanniĆ« en Europa. De optredens trekken veel publiek en voornamelijk zijn ze op zomerse festivals graag geziene gasten. Het was dan ook de afgelopen jaren wennen voor The Kooks om geen optredens te geven. Deze tijd hebben ze heel goed kunnen gebruiken om hun succes plaat Let’s Go Sunshine een vervolg te geven.

Als je met de albums van The Kooks een beetje bekend bent dan weet je dat het vooral veel gitaarspel is. Voor 10 Tracks to Echo in the Dark hebben ze daar verandering in gebracht. Nu stralen de vele gitaarrifs een stuk minder en in plaats wordt er vooral redelijk wat elektronica gebruikt. Dat resulteert in lekkere dansbare 80’s muziek.

Niet voor niets besloten The Kooks om 10 Tracks to Echo in the Dark eens niet op te nemen in Engeland, maar Berlijn. Deze verandering heeft de band veel positiefs gedaan en dat brengen ze heel goed over op tape. Duitsland, en met name Berlijn, is toch een plek waar de creatievelingen zich uitbundig kunnen uitleven. The Kooks hebben zich dan ook alles behalve ingehouden op muzikaal gebied.

Het 80’s sausje met dansbare elektronica ligt er dik op bij deze plaat. Maar eerlijk gezegd blijft het ook heel herkenbaar een Kooks plaat. Natuurlijk mag het klungelige stemgeluid van Luke Pritchard niet ontbreken en zijn er genoeg nummers waar je lekker los op kunt gaan. Genoeg single materiaal wat dat betreft en zeer zoete toegankelijke liedjes. Wat is er nog meer te willen?

The Kooks doen niet hetzelfde riedeltje over met 10 Tracks to Echo in the Dark en dat is alleen maar te waarderen. Ongetwijfeld gaan ze met deze plaat in de UK en Europa weer scoren en zullen de fans er maar al te wat blij mee zijn. Het wordt duidelijk dat de band geen nieuwelingen meer zijn binnen de muziek wereld en een plaat als 10 Tracks is pure passie, ervaring, vakmanschap en plezier. De bandleden komen en gaan, maar de muziek blijft kwalitatief goed. En dat is na al die jaren ontzettend knap te noemen.

Uitgebracht door Lonely Cat / AWAL Recordings

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment