Logo Orange Flag Music 2023

The Lowest Pair & Small Town Therapy – Horse Camp

The Lowest Pair & Small Town Therapy - Horse Camp album cover

Folk duo The Lowest Pair maakte hier een hele goede indruk met album The Perfect Plan uit 2020. Een plaat met veel banjo getokkel en gebruik van fijn fiddle spel. Twee jaar later zijn ze terug en werken samen met vrienden Small Town Therapy op nieuwe plaat Horse Camp. En wederom maakt deze plaat hier een hele goede indruk.

The Lowest Pair bestaat uit Kendl Winter en Palmer T. Lee. Ze brengen sinds 2014 platen uit en doen dat met een heel toegankelijk Bluegrass geluid. Niet het pure Bluegrass, want het duo brengt ook invloeden uit het folk genre met zich mee. Desalniettemin is de muziek voor iedere Bluegrass en folk liefhebber het luisteren waard.

Kendel Winter en Palmer T. Lee betrekken bij deze nieuwe plaat vrienden Small Town Therapy. Deze band bestaat uit Adam Roszkiewicz en Leif Karlstrom. Ze staan bekend als een Bluegrass instrumental band en ook zij brengen sinds 2014 platen uit. Samen kwamen ze tot elkaar en besloten een album op te nemen met als resultaat Horse Camp.

Ik kan mij nog herinneren dat ik aardig enthousiast was over The Perfect Plan van The Lowest Pair en hoopte snel op een vervolg. Gelukkig hebben ze hun tijd de afgelopen periode goed weten te besteden, wat duidelijk te horen is aan Horse Camp. Het is serieus werk en de dames en heren van zowel The Lowest Pair als Small Town Therapy bespelen hun muziek in geweldige vorm.

Verwacht met Horse Camp dan ook veel getokkel en gesnerp. Zo weten de banjo, akoestische gitaar en de fiddle een prominente plaats in te nemen, maar ook hoor je hier en daar wat mandoline accenten. Dit album klinkt naar mijn mening nog rijker dan The Perfect Plan en Small Town Therapy is een waardige toevoeging met hun instrumentale liedjes. Soms vind ik dat instrumentale liedjes het tempo wat uit de plaat kunnen halen, maar dat is hier gelukkig niet het geval. De hele plaat blijf je luisteren op een goed tempo, zonder dat het te saai wordt.

Duo’s zoals The Lowest Pair en Small Town Therapy zijn er tegenwoordig genoeg. Ik noem alleen al een Pharis & Jason Romero en Chatham Rabbits. Het zijn ontzettend sterke bands met ontzettend sterke muziek. The Lowest Pair is ook typisch zo’n sterke band met een aantal geweldige platen. Het is mooi dat ze de samenwerking aan zijn gegaan met een instrumentale band als Small Town Therapy, want dat brengt nog meer dynamiek en kracht mee. Goede zet van ze geweest dus en Horse Camp mag je daarom als Bluegrass, folk en country liefhebber niet missen.

Uitgebracht door Delicata Records

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment