Logo Orange Flag Music 2023

The Lucky Ones – Slow Dance, Square Dance, Barn Dance

The Lucky Ones - Slow Dance, Square Dance, Barn Dance album cover

Ben je nog niet bekend met The Lucky Ones dan wordt het als country luisteraar hoog nodig tijd om met deze band kennis te maken. Vorig jaar debuteerde deze band uit Yukon, Canada op indrukwekkende wijze. Ze lieten met hun titelloze album horen dat ze traditionele klassieke country muziek heel goed in de vingers hebben. Zelfs was er hier en daar wat Bluegrass te horen. Dit jaar zijn ze snel terug met een net zo indrukwekkende nieuwe plaat genaamd Slow Dance, Square Dance, Barn Dance.

Dit soort albums, ik kan er maar geen genoeg van krijgen. Hun debuut van vorig jaar stond al vol memorabele momenten en ook Slow Dance, Square Dance, Barn Dance kent veel hoogtepunten, ondanks de relatief korte duur van 26 minuten. Voor fanaten van veel getokkel en old-time instrumentatie is dit album zeker even het luisteren waard.

Naast dat de muzikale inkleuring iets is om je vingers bij af te likken heeft deze band ook wat te vertellen. Ze laten zich namelijk inspireren door de vele verhalen die hun omgeving rijk is. Yukon is nu niet precies een saaie plek te noemen en er is in de geschiedenis een hoop gebeurd. De band heeft zich heel goed ingelezen in de verhalen van de regio en weten het prachtig om te zetten in songteksten.

Mooi voorbeeld van zo’n rijk geschiedenis verhaal is album opener Kate And Dan. Twee beruchte boeven zoals Bonnie & Clyde maakten in het verleden furore in Yukon. Het kostte bandlid JD McCallen zo’n 8 jaar om het verhaal compleet voor een album te schrijven. Het is voor mij één van de hoogtepunten van Slow Dance, Square Dance, Barn Dance en laat de schrijfkwaliteiten van de band horen.

Uiteraard weten The Lucky Ones met zo’n albumtitel ook wat echte honky tonk nummers op de plaat te zetten. Met een fantastisch palet aan diverse instrumentatie komen de voetjes vanzelf van de vloer tijdens het luisteren. Vooral fiddle speler Kieran Poile krijgt van mij de credits, maar ook Ryan McNally (banjo / pedal steel), Ryan James West (mandoline) en Jeff Dineley (bassist) zijn het vermelden waard.

Dit soort authentieke country bluegrass muziek hoor je tegenwoordig steeds minder. Dat traditionele is het waar het bij mij allemaal omdraait bij country muziek. En The Lucky Ones weten in dit geval met hun muziek precies te juiste snaar te raken. Het brengt je in vervoering, het maakt je vrolijk en het zorgt uiteindelijk voor een voldaan gevoel. De band heeft de smaak te pakken met een snelle opvolger, maar dat doet absoluut geen afbreuk aan de kwaliteit. Deze is perfect. Jammer genoeg duurt Slow Dance, Square Dance, Barn Dance 26 minuten, maar het zijn de 26 minuten meer dan waard. Wat een geweldige beleving is het luisteren naar deze band.

Uitgebracht in eigen beheer

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment