Logo Orange Flag Music 2023

The Me In You – How Does It Feel To Be Wrong All The Time

The Me In You - How Does It Feel To Be Wrong All The Time album cover

Alternatieve indie band The Me In You komt niet zoals je zou verwachten uit Amerika of een ander Engelstalig land, maar uit België (Vlaams-Brabants). Ze maken al een tijdje muziek, sinds 2012, en hun muziek wordt opgepakt door radiozenders zoals Studio Brussel en Radio 1 en 2. How Does It Feel To Be Wrong All The Time had als titel wat korter gemogen, maar wat deze band op plaat weet te zetten is pretty impressive. 

Deze Belgische formatie is niet een band zoals bijvoorbeeld bekende rockers Kensington uit Nederland. The Me In You weten hun muziek veel subtieler, donkerder en intiemer in te kleuren. Op How Does It Feel To Be Wrong All The Time is dat heel goed te horen en het is allemaal een stuk minder toegankelijk dan het zoveelste poppy indie bandje.

En ik moet eerlijk bekennen dat je dit moet liggen. Ik begrijp als je van toegankelijke alternatieve muziek houdt, zoals zovelen, dit soort je muziek minder snel zult grijpen. The Me In You neemt z’n tijd met deze plaat en het wordt allemaal heel rustig met veel lagen gebracht. How Does It Feel To Be Wrong All The Time is niet een plaat om overal en nergens op te zetten. Naar mijn mening perfect geschikt in een rustige omgeving met weinig ruis.

Je kan wel stellen dat The Me in You veel melancholie in zich heeft. Maar naast de melancholie vind je op deze plaat toch ook wat meer toegankelijke liedjes waar je interessante melodieën te horen krijgt. Ik noem alleen al In A Silent Way en Highly Overrated. Blijkbaar moesten er wat nummers worden geproduceerd voor de radio en dat zijn de heren goed gelukt. Er is een juiste balans tussen het experiment en een aantal potentiële hitjes. 

Ben je nog niet bekend met The Me In You dan is het aardig om wat vergelijkingsmateriaal erbij te pakken. Zo kan de muziek van deze heren goed vergeleken worden met populaire alternatieve acts zoals Radiohead, The Veils, Blackfield, Kings of Convenience. Net zoals bij genoemde bands moet je ook hier in de stemming zijn om de muziek op juiste waarde te kunnen inschatten.

Maar wat hier betreft ben ik helemaal om. Ik was tot voor kort nog niet bekend met The Me In You, maar How Does It Feel To Be Wrong All The Time heeft mij helemaal overtuigd. In dit soort muziek heb ik altijd wel interesse en doe er niet echt moeilijk over om ervoor in de stemming te komen. Leuk om te zien dat dit soort kwalitatieve alternatieve muziek niet alleen uit Engelstalige landen komt, maar dat ook de Lage Landen tegenwoordig het een en ander interessants produceert. Dit soort muziek smaakt naar meer.

Uitgebracht door Cluster-Park

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment