Logo Orange Flag Music 2023

The Next Waltz Volume 1

The Next Waltz - Volume 1 album cover

Singer songwriter / producer Bruce Robison brengt met het eerste volume van de serie The Next Waltz hedendaagse Texaanse country helden samen en de kwaliteit is meer dan acceptabel te noemen.

De hedendaagse Texaanse country scene is meer dan levendig. Steeds meer artiesten uit deze staat genieten meer en meer bekendheid, ook in de rest van Amerika en daar buiten. Je hebt The Panhandlers bestaande uit Josh Abbott, William Clark Green, John Baumann en Cleto Cordero die aardig aan de weg timmeren. En daarnaast Bri Bagwell, Randy Rogers, Wade Bowen en Jamie Lin Wilson zijn zomaar een paar namen die mij te binnen schieten. De muziek uit Texas is up and running.

Bruce Robison vond dat ook en bracht verschillende artiesten in en rondom Texas samen. Het resultaat daarvan is het eerste deel van The Next Waltz serie. Het zijn een verzameling mooie country liedjes geworden waarbij elk nummer op zich zelf staat. Randy Rogers opent de plaat met Old Hat. Het is een gevoelige ballad geworden die we van Randy Rogers kunnen verwachten. Vakmanschap ten top.

Zo heb je Jack Ingram, een alleskunner en oude rot in het vak. Van produceren, presenteren tot songwriten. Ook hij laat zijn kwaliteit zien met het rustige Why I Left Atlanta. Turnpike Troubadours is ook aanwezig alhoewel zij niet uit Texas komen maar uit de omliggende staat Oklahoma. Maakt niet uit want Come As You Are vind ik één van de mooiste nummers op The Next Waltz. Niet echt wat we gewend zijn van de Turnpike Troubadours, maar de fiddle is natuurlijk weer aanwezig. Mooi nummer. Als laatste wil ik SoCal Sam Outlaw aankaarten. Met het nummer Kind to Me is dit het meest poppy country nummer op de plaat. Het nummer is niet nieuw te noemen want dateert van zijn debuut EP uit 2014.

Naar mijn eigen kennis zijn de nummers op The Next Waltz allemaal origineel behalve dan Kind to Me van Sam Outlaw. Het is mooi om te zien dat Bruce Robison de Texaanse muziek een warm hart toedraagt. De muziekscene uit Texas gaat natuurlijk al ver terug naar het begin van de twintigste eeuw met helden zoals Bob Wills and his Texas Playboys, Vernon Dalhart en Gene Autry.

The Next Waltz volume 1 is absoluut geen samengeraapt zooitje, maar vooral kwalitatief zeer goed onderhouden. Hou je van country muziek dan is The Next Waltz Volume 1 zeker de moeite waard. Het bevat veel diversiteit en heeft van alles wat. The Next Waltz is helaas niet te vinden op Spotify of CD maar kan digitaal worden aangeschaft via Bandcamp of als LP op Amazon.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment