Logo Orange Flag Music 2023

The Next Waltz Volume 2

The Next Waltz - Volume 2 album cover

Met The Next Waltz Volume 1 was ik louter positief. Texaanse producer Bruce Robison had een aantal geweldige artiesten bij elkaar gehaald die elk een groot aandeel hadden. Van artiesten zoals Jack Ingram en Turnpike Troubadours tot Sam Outlaw en Reckless Kelly. Voor het tweede deel van The Next Waltz serie zijn er wederom interessante artiesten aangetrokken.

Een van mijn favoriete Texaanse band Flatland Cavalry vult de plaat met een prachtig oude stijl ballad Sober Heart of Mine. Een origineel nummer die niet op de eigen platen van de band is verschenen. Dat is wel het geval met Without You van James Steinle. Een nummer dat op zijn tweede album What I Came Here For is verschenen. Een van de beste nummers van die plaat en aannemelijk dat Without You op The Next Waltz Volume 2 is verschenen.

Voordat Evan Felker, frontman van Turnpike Troubadours, van de radar verdween in 2019 werd Whiskey in the Water voor The Next Waltz opgenomen. De reden voor zijn plotselinge verdwijning was zijn overmatige drankgebruik. Het gaat overigens dit jaar weer beter met hem en ik verwacht dan ook dat in 2021 Turnpike Troubadours volledig terug zullen zijn. Tot die tijd neemt fiddle Kyle Nix van de troubadours het stokje over.

Panhandler William Clark Green brengt net zo als Flatland Cavalry een prachtige ballad met het nummer The One I Was Then. Een nummer over eenzaamheid, dronken zijn en het pijn doen van een liefde. Het is een terugblik op de persoon van wie hij vroeger was. En dat het nu veel beter gaat.

Tweede Panhandler op deze plaat is de eerder op deze website besproken John Baumann. Baumann heeft met zijn nieuwe plaat Country Shade hoge ogen gegooid bij mij en is absoluut het luisteren waard als je dat nog niet hebt gedaan. Texas country muziek van het hoogste niveau wat mij betreft. Op The Next Waltz Volume 2 brengt ook hij een ballad. Het nummer heeft alles wat John Baumann zo goed maakt. Mooie instrumentatie en dito teksten.

The Next Waltz Volume 2 is wat dat betreft meer soberder dan Volume 1. Toch zijn er wat scherpere en geslepen uptempo nummers zoals die van Shakey Graves, Carrie Rodriguez en Carson McHone. Desalniettemin is dit tweede deel van The Next Waltz weer een prima en fijne collectie muziek. Muziek die je in aanraking brengt met bekende en onbekende artiesten uit Texas country muziek. Het nodigt je uit om de oeuvres van deze artiesten te gaan ontdekken. Je zal hier ongetwijfeld veel pareltjes tegen komen.

The Next Waltz is helaas niet te vinden op Spotify of CD maar kan digitaal worden aangeschaft via de officiƫle website.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums