Logo Orange Flag Music 2023

The Paper Kites – At The Roadhouse

The Paper Kites - At The Roadhouse album cover

Melbourne’s folk band The Paper Kites is mij nog niet eerder opgevallen. Dat is opmerkelijk te noemen, want ze bestaan sinds 2010 en timmeren inmiddels al jaren met succes aan de weg. Toen ik via YouTube terechtkwam bij een van de nieuwe singles van de nieuwe plaat At The Roadhouse was ik gelijk overtuigd. Dit is een uitstekende match en een album waar ik nog heel lang veel plezier aan ga hebben.  

Deze Aussies hebben vijf platen uitgebracht en worden zowel in hun thuisland Australië als buiten Australië enorm gewaardeerd. Zo heeft cover album Roses (2021) meer dan 88 miljoen streams en haalt hun complete oeuvre meer dan de miljard streams. In 2021 werd single Bloom platina in landen zoals de Verenigde Staten, Canada, Australië en ook Nederland. Waar was ik toen dit album verscheen?

Maar gelukkig is The Paper Kites dit jaar op mijn pad gekomen met At The Roadhouse. In de winter van 2022 reisde de groep af naar Campbells Creek, een aantal uren rijden vanaf hun basis Melbourne. Ze huurden een oude woning aan de weg en besloten om hun nieuwe album daar op te nemen en avond aan avond shows te geven aan de bewoners en andere geïnteresseerden van het kleine stadje.

At The Roadhouse is een knappe plaat en eentje precies in mijn straatje. De muziek beweegt zich op een heel rustig tempo en The Paper Kites nemen ruim de tijd om hun liedjes ten gehore te brengen. Veel van de nummers zijn meer dan vijf minuten en met vijftien nummers op de plaat telt de totale speelduur lekker aan. Heerlijk zulke langdurige, trage platen.

Als je van folk houdt en als je van lange platen houdt, dan zit je met At The Roadhouse helemaal goed. Letterlijk alle vijftien liedjes hebben zo hun charme en je kunt van alle pure kwaliteit verwachten. Het is duidelijk dat de instrumenten veel rust brengen op deze plaat, maar ook het stemgeluid van frontman Sam Bentley bevindt zich in heel kalm vaarwater. 

The Paper Kites hebben mij met At The Roadhouse. Deze Aussies weten de juiste snaar te raken en met hun no-worries geluid de luisteraar te betoveren en harten te veroveren. Dit is folk muziek op zijn best en beter ga je dit jaar niet horen. Ik verbaas mij er nog steeds van waarom ik deze band nog niet kende. Maar dit album is een hele lekkere prettige eerste kennismaking. Luister en laat deze prachtige muziek z’n magie doen.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums