Logo Orange Flag Music 2023

The War and Treaty – Lover’s Game

The War and Treaty - Lover's Game album cover

Veel mensen hebben het de afgelopen jaren moeilijk gehad. En veel mensen hebben het nog steeds moeilijk. Dat geldt ook voor de band The War and Treaty. De man en vrouw duo Michael Trotter Jr. en Tanya Trotter werden getest in hun relatie en hebben veel moeten verduren. Maar ook het licht werd gevonden en er werden meer dan honderd nummers geschreven met als Lover’s Game als resultaat.

Lover’s Game is de eerste grote major-label release van The War and Treaty. Ze bevinden zich al een tijdje binnen Nashville kringen en kregen al veel erkenning voor hun muziek. Zo traden ze op bij de Grand Ole Opry en krijgen ze lovende kritieken van de Country Music Hall of Fame en de Americana Music Association. Dat klinkt allemaal veelbelovend en deed mij uitkijken naar dit nieuwe album.

En Lover’s Game stelt niet teleur. Het is een knappe plaat waar zowel Michael Trotter Jr. als Tanya Trotter hun beste licht laten schijnen. Ze hebben allebei een geweldig krachtig stemgeluid en kleuren elk nummer ontzettend sterk in. Deze plaat is een mooie blend van diverse genres zoals soul, gospel, blues en country. Americana is naar mijn mening hoe je het beste de muziek van The War and Treaty kan omschrijven.

Kwaliteit Americana wordt snel herkend en vandaar dat The War and Treaty voor Lover’s Game een grote producer van naam hebben betrokken bij de productie. Niemand minder dan Dave Cobb heeft zijn magie uitgewerkt op deze plaat. Dat maakt het allemaal nog interessanter en de productie is dan ook uitstekend te noemen. Verschillende laagjes instrumenten zijn aangebracht en het klinkt allemaal energiek en krachtig zoals soul muziek hoort te zijn.

The War and Treaty gaan scoren met Lover’s Game in Nashville en de rest van de Americana wereld. Dit album is een prachtige luistertrip waarbij alle kwaliteiten van het duo samenkomen. Het is een opbeurende plaat en een plaat om vrolijk van te worden. Ondanks dat ze de afgelopen jaren veel hebben moet doorstaan om te komen waar ze nu zijn. Hard werken en zonder twijfels doorgaan betaalt zich uit. 

Ik ben benieuwd wat we in de toekomst meer kunnen verwachten van The War and Treaty. Ik merkte op dat ze ook mee doen op het nieuwe tribute album van The Rolling Stones met alleen maar mainstream country artiesten. Hopelijk weten Michael Trotter Jr. en Tanya Trotter hun authenticiteit te behouden en zich niet laten verleiden om meer mainstream te gaan. Dat zou zonde zijn, want een album zoals Lover’s Game biedt alles wat Americana muziek zo goed maakt.

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment