Logo Orange Flag Music 2023

Various Artist – Stoned Cold Country

Stoned Cold Country album cover

Vorig jaar konden we genieten van het tribute album van Billy Joe Shaver. Alleen de beste country artiesten, zoals Willie Nelson en George Strait, brachten een ode aan deze country legende. Dit jaar is het het zestigjarige jubileum van The Rolling Stones. Natuurlijk kan en moet Nashville zich hiermee bemoeien en doet dat met Stoned Cold Country.

Dit soort tribute platen zijn altijd interessant zeker als het om country muziek gaat. Voor Stoned Cold Country zijn dan ook alleen de beste country artiesten gevraagd om een nummertje in te zingen. Het gaat overigens alleen om mainstream country artiesten, maar dat mag de pret niet drukken want het is best een aardige covers album geworden.

Ben je bekend met country muziek, en dan met name Nashville country, dan zal je veel herkenbare country artiesten op Stoned Cold Country horen. Ik noem alleen al een Ashley McBryde, Eric Church, Elle King, Lainey Wilson en Brooks & Dunn. Overigens is alleen Steve Earl een beetje een vreemd eend binnen deze plaat, want hij is uiteraard niet bepaald Nashville country te noemen.

Houd je van country muziek, houd je van The Rolling Stones en houd je van albums met een lange speeltijd dan is Stoned Cold Country het luisteren meer dan waard. Ik moet eerlijk toegeven dat niet alle nummers even country zijn, maar meer neigen naar rock. Toch zijn er voor de country liefhebbers genoeg country getinte liedjes en is er voor iedereen wat.

Natuurlijk komen alle bekende Rolling Stones nummers voorbij. Denk aan (I Can’t Get No) Satisfaction, Tumblin Dice, Paint It Black, You Can’t Always Get What You Want, Sympathy for the Devil, Angie, Gimme Shelter en Shine A Light. Allemaal prima covers en dat maakt Stoned Cold Country interessant genoeg om eens een keer te beluisteren.

Veel herkenning dus en veel mensen zullen opgegroeid zijn met de muziek van The Rolling Stones. Vandaar dat een album zoals Stoned Cold Country het ook heel goed kan gaan doen binnen Europa. Zeker gezien de toegenomen populariteit van mainstream country muziek in onze contreien en de liefde voor The Rolling Stones is dit een win win situatie. 

Alle country artiesten op Stoned Cold Country schijnen in optima forma hun licht over de nummers van de Stones. In het begin was ik nog een beetje terughoudend over dit concept. Meer omdat ik steeds minder interesse heb in mainstream country. Maar toch is het mij allemaal meegevallen. Dit album is een geweldige ode aan The Rolling Stones en er is vrij weinig op aan te merken. Allemaal prima covers uit Music City Nashville Tennessee.

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment