Logo Orange Flag Music 2023

The Watson Twins – Holler

The Watson Twins - Holler album cover

The Watson Twins zijn de tweelingzusjes Chandra en Leigh Watson. Jaren geleden, in 2005, werden ze bekend als achtergrondzangeressen van solo-artiest Jenny Lewis. Maar ze konden meer dan alleen fungeren als achtergrondzangeressen en besloten als duo muziek uit te brengen. Dat doen ze inmiddels al een tijdje en Holler heet hun nieuwste plaat.

De tweelingzusjes zijn opgegroeid in het zuiden van Amerika en zongen hun liedjes in een kerk koortje. Ze werden beïnvloed door oude country liedjes en gospel klassiekers. Later verhuisden ze naar Los Angeles om uiteindelijk in Nashville neer te strijken. In Music City besloten ze carrière te gaan maken als muziek artiesten.

Inmiddels zijn The Watson Twins al een tijdje bezig met muziek en doen dat met veel succes. Het succes is niet onopgemerkt gebleven, want voor nieuwe plaat Holler hebben de zusjes een grote producer weten aan te trekken. Butch Walker, ook bekend als Nashville muzikant, nam de producer-rol op zich en produceerde dit album.

Als ik naar Holler luister, dan is duidelijk de stempel te horen van Butch Walker. Hij siert de plaat heel mooi in met een divers en variërend geluid. Met name de piano’s werken hun magie, maar ook wordt de muziek heel mooi ingekleurd met veelvuldig gebruik van elektrische gitaren. Het zijn muziektonen die ook te horen zijn op albums van Walker.

Niet alleen de muzikale inkleuring van Holler is prima in orde. Ook de zang van de zusjes doet uitstekend hun werk. Het wordt mij niet duidelijk wie de leiding neemt, Chandra of Leigh. Maar wel worden alle liedjes samen gezongen. Een zusje op de voorgrond en het andere zusje op de achtergrond. Het zorgt voor een prachtig duaal stemgeluid en is zeer fijn om naar te luisteren.

Holler is een echte plaat voor de Amerikaanse honky tonks en bars. Dat kan ook niet anders met veel instrumenten zoals piano’s, elektrische gitaren en drums. De nummers van dit album zijn perfect geschikt om live ten gehore te brengen. Daarom staan The Watson Twins ook veel op het podium en krijgt fan- en live favorite Two Timin’ een welverdiend plekje op het album.

Ondanks dat The Watson Twins al jarenlang bezig zijn met hun muzikale carrière weten ze met Holler energiek en fris te klinken. Er is geen sprake van een inspiratiedip, want inspiratie hoor je op dit album genoeg. Mede dankzij producer Butch Walker hebben de zusjes uitstekend werk afgeleverd. De muziek doet wat het moet doen en doet het heel goed. Mooie plaat.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment